Ieškote vaikui veiklos vasarai – išsirinkite stovyklą | kl.lt

IEŠKOTE VAIKUI VEIKLOS VASARAI – IŠSIRINKITE STOVYKLĄ

  • 0

Daugelis vilniečių tėvelių kaip tik šiuo metu ieško, ką turiningo ir smagaus vaikams nuveikti vasarą mieste ir aplink jį.

Vilniaus savivaldybė turi puikų pasiūlymą – pasibaigus mokslo metams, vaikai galės lankyti net 150 savivaldybės remiamų vasaros stovyklų. Tam miestas skyrė net 130 tūkst. eurų. Šiemet smagiai stovyklaus per 8 tūkst. įvairaus amžiaus vaikų, iš kurių apie 2,2 tūkst. iš socialiai remtinų šeimų – už specialią kainą, rašoma pranešime.

„Šiemet skiriame kone septynis kartus daugiau lėšų vaikų vasaros užimtumui, nei prieš pora metų. Tai darome tam, kad vaikai galėtų atrasti bei ugdytų savo talentus, kuriuos vėliau įgyvendins savo Vilniuje“, - sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Didžioji dalis stovyklų organizuojamos Vilniaus mieste, mokyklose, darželiuose, dienos centruose. Tačiau šiemet daugiau nei 30 stovyklų vyks ir už miesto ribų: Švenčionių, Trakų, Ignalinos, Molėtų, Širvintų, Ukmergės, Alytaus bei Vilniaus rajonuose, Šventojoje, Palangoje, Karklėje, o viena stovyklų – netgi Lenkijoje. Savivaldybės remiamas stovyklas organizuoja mokyklos, užimtumo centrai, kitos mokymosi įstaigos.

Vieną iš stovyklų – „Jaunasis aviatorius“ – jau antrus metus organizuoja Kazimiero Simonavičiaus universitetas. Joje 7-12 metų vaikai susipažįsta su aviacijos pasauliu iš arti.

„Penkias dienas trunkančios stovyklos metu, vaikai įvairiapusiškai prisiliečia prie aviacijos: apsilanko lėktuvų Boeing 737 ir Airbus 320 treniruokliuose, mokomuosiuose orlaiviuose, mokomi individualiai konstruoti lėktuvų modelius, savarankiškai valdyti dronus bei dalyvauja kituose įtraukiančiuose užsiėmimuose“, – pasakoja stovyklos organizatorė Evelina Lipskaja.

Stovyklų trukmė įvairi: moksleiviai galės leisti laiką ir dienos stovyklose, trunkančiose kelias valandas per dieną, ir ilgiau – kelias dienas. Taip pat stovyklas galima pasirinkti pagal amžių – sau tinkamiausią ir įdomiausią stovyklą ras visi vaikai nuo 7 iki 18 metų. Kai kurios stovyklos priims ir jaunesnius, 5-6 metų vilniečius.

Štai rugpjūčio 27-31 d. Salomėjos Nėries gimnazijoje bus organizuojama meninė-patyriminė stovykla būsimiesiems pirmokams, taikant gimnazijos pasirinktą medijų kryptį. Stovykloje vaikai susitiks su Užsienio reikalų ministerijos, Vilniaus miesto psichologinės-pedagoginės tarnybos, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus bei dingusių žmonių šeimų paramos centro atstovais.

„Šios stovyklos veiklos turės išliekamąją vertę: būsimieji gimnazijos pirmokai iš įvairių medžiagų kurs jausmų tinklą, kuris bus eksponuojamas prie gimnazijos. Su teatro mokytoju bus kuriamas flashmobas, vyks grupiniai patyriminiai emocinio intelekto užsiėmimai ir kt. Prasmingos veiklos skatins būsimųjų pirmokėlių bendrystę“, – apie vieną iš 150 pasirinkimų pasakojo šios stovyklos programos vadovas, socialinis pedagogas Vytautas Visockas.

Vaikų laukia apie 20 turistinių, 20 meninių, 25 sporto (krepšinio, regbio, žolės riedulio, futbolo, baidarių, slidinėjimo, aikido, dziudo, imtynių, kovos menų), daug bendro pobūdžio stovyklų. Taip pat vaikai galės dalyvauti kalbų mokymo, kraštotyros, karinėse, sveikos gyvensenos, savęs pažinimo ir technologijų vasaros stovyklose.

„Mūsų organizuojama stovykla vaikams yra savęs pažinimo stovykla, būtent todėl, kad veiklos bus konstruojamos neperkraunant „bėgimo per pamatymus“ fiksavimu, tai bus pasibuvimas su savimi, tarp kitų, savoje ir kitoje aplinkoje, mokantis atpažinti jausmą, jį įsivardinti, skirti tam laiko. Vaikams siekiame parodyti, kad kuriamas ir puoselėjimas santykis su savimi, kitais, aplinka labai svarbus. Žinoma, kad visa tai bus tarsi paslėpta po įvairiausiomis aktyviomis, kūrybiškomis ir kitomis užduotimis“, – savęs pažinimo stovyklą apibūdino VšĮ „Vilniaus SOS vaikų kaimas“ socialinių paslaugų šeimai padalinio vadovė ir stovyklos organizatorė Rasa Zaidovaitė.

Savęs pažinimo stovykla išsiskiria ir tuo, jog sunkumus išgyvenančių, socialiai remtinų, socialinės rizikos šeimų nariams leis pamatyti ir suvokti, kad visi išgyvena sunkumus, tik sprendimų ieškojimų keliai skiriasi. Stovykla tampa terpė pasikalbėti apie tai neformalioje aplinkoje, kai nesijauti stebimas ir vertinamas.

Stovyklos Vilniuje prasidės jau nuo birželio 1 d.

Stovyklų sąrašą su kontaktais rasite čia.

GALERIJA

  • Ieškote vaikui veiklos vasarai – išsirinkite stovyklą
  • Ieškote vaikui veiklos vasarai – išsirinkite stovyklą
  • Ieškote vaikui veiklos vasarai – išsirinkite stovyklą
  • Ieškote vaikui veiklos vasarai – išsirinkite stovyklą
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS