Ministras siūlo dalį stadiono lėšų perskirstyti Lazdynų baseinui | kl.lt

MINISTRAS SIŪLO DALĮ STADIONO LĖŠŲ PERSKIRSTYTI LAZDYNŲ BASEINUI

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas siūlo nacionaliniam stadionui numatytas Europos Sąjungos lėšas nukreipti sostinės Lazdynų baseino statyboms, taip pat nebaigtų stadiono statybų Šeškinėje likvidavimui.

E. Misiūnas teigia, kad tai numatyta jo ketvirtadienį pateiktame siūlyme Finansų ministerijai perskirstyti iš viso apie 18 mln. eurų. Šie pinigai pastaruoju metu buvo rezervuoti nacionalinio stadiono komplekso statyboms. Anot jo, mainais už didinamą paramą minimiems projektams, Vilniaus savivaldybė stadionui turės ieškoti papildomų lėšų iš savo biudžeto.

„Tikrai bus finansuojamas vadinamųjų stadiono „griaučių“ nugriovimas – apie 3,5 mln. eurų, taip pat jau žinoma, kad prisidėta 4 mln. eurų europinių lėšų prie Lazdynų baseino statybų. Dėl šių 7,5 mln. eurų jau sutarta, dar keliolika milijonų tikslinama, į kokius projektus perskirstysime“, – BNS sakė E. Misiūnas.

Dėl šių 7,5 mln. eurų jau sutarta, dar keliolika milijonų tikslinama, į kokius projektus perskirstysime.

Anksčiau Vyriausybei išsakius nuogąstavimų, jog laiku nepradėjus stadiono statybų, gali būti prarastos ES lėšos, Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį patvirtino sutaręs su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi, kad projektas bus tęsiamas ir „rizikos dėl Europos Sąjungos lėšų panaudojimo bus suvaldytos“.

„Premjeras šiandien pakartojo tą pačią poziciją, ką mes jau buvome su finansų ministru pasakę praėjusią savaitę, kad europinių lėšų šiame projekte nebus ir jas reikėtų perskirstyti kitiems projektams. Atitinkama dalimi savivaldybė didina savo biudžeto lėšas stadiono statybai“, – BNS sakė E. Misiūnas.

Šiuo metu papildomas savivaldybės indėlis sudarytų apie 17,5 mln. eurų, tačiau suma, anot ministro, dar gali mažėti tikslinant siūlymus, kam perskirstyti stadionui rezervuotą paramą.

Kompleksą su stadionu Šeškinėje ketinama statyti už mažiausiai 79,9 mln. eurų. Sutartį ketinama pasirašyti su koncerno „Icor“ valdoma bendrove „Axis Industries“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Esamus stadiono griaučius ne griauti reikia, o numatyti būsimą jo išplėtimą ateityje ( Kad bent prieš Kaliningradą nebūtų gėda. Kad srities stadionas didesnis už nacionalinį .

taip

mafija po policuzdanga plauna eurobabkes

sanciu,,kibiras,,

Idomu pamatyti skaicius-kokia suma is valstybes biudzeto finansuojamas Vilnius ir likusi Lietuva?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS