Premjeras ir Vilniaus meras surėmė ietis dėl vaiko pinigų | kl.lt

PREMJERAS IR VILNIAUS MERAS SURĖMĖ IETIS DĖL VAIKO PINIGŲ

  • 7

Premjeras Saulius Skvernelis paragino Vilniaus savivaldybę operatyviau nagrinėti vaiko pinigų prašymus, tačiau Vilniaus meras Remigijus Šimašius skundžiasi „nelabai logiška tvarka“.

Trečiadienį su sostinės meru R. Šimašiumi susitikęs S. Skvernelis teigė, kad rūpinimasis prašymų nagrinėjimu – miesto vadovų pareiga. Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime pažymima, kad sostinės valdininkams prasčiausiai iš visų savivaldybių sekasi tvarkyti tėvų prašymus dėl vaiko pinigų. Vilniuje kol kas spėta patenkinti tik kiek daugiau nei pusę pateiktų prašymų, visoje Lietuvoje – 83 procentus.

„Man teko skaityti viešą Vilniaus mero kreipimąsi į Vyriausybę, matyti kitus pareiškimus. Tai labiau šou elementai, kurie niekaip nepaaiškina, kodėl dešimtys tūkstančių vilniečių šeimų iki šiol negali gauti vaiko pinigų. Vyriausybės vardu galiu pažadėti, kad pinigai niekur nedings ir bus išmokėti. Miesto vadovai turi tinkamai atlikti savo pareigas ir pasirūpinti, kad pinigai gyventojus pasiektų kuo greičiau. Prašymai vaiko pinigams gauti pildomi vieną kartą, laiko pasiruošti buvo“, – teigia S. Skvernelis.

Būtų normali tvarka, būtų normaliai pinigai dalinami. Akivaizdu, kad tai yra tvarkos užstrigimai.

Vyriausybės pranešime dėstoma, kad Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių išmokų skyriuje šiuo metu dirba 119 žmonių, tuo metu Kauno miesto savivaldybėje Socialinės paramos skyriuje dirba 49 darbuotojai. Statistiškai vienas darbuotojas Kauno miesto savivaldybė patenkina 528 prašymų, o analogišką darbą dirbantis darbuotojas Vilniaus savivaldybėje – 242.

„Kaune šiuo metu spėta patenkinti 90 proc. prašymų ir procesas netrukus bus baigtas. Tuo tarpu sostinėje jis tik įpusėjo“, – konstatuoja Vyriausybė.

R. Šimašius žurnalistams prieš Vilniaus tarybos posėdį kalbėjo, kad vaiko pinigai bus išmokėti artimiausiu metu.

Jis skundėsi naujos sistemos trūkumais ir nenorėjo vertinti, kaip kitoms savivaldybėms sekasi išmokėti vaiko pinigus.

„Būtų normali tvarka, būtų normaliai pinigai dalinami. Akivaizdu, kad tai yra tvarkos užstrigimai. (...) Dabar pagal jų sugalvota nelabai logišką tvarką, kada bus pinigai paskirti, tai jie bus paskirti artimiausiu metu“, – sakė meras.

Nuo šių metų sausio šalies vaikams skiriama 30 eurų išmoka, pakeitusi pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį vaikus auginantiems dirbantiems tėvams leidusią už vieną vaiką susigrąžinti iki 30 eurų.

Sausio mėnesį savivaldybes užplūdus prašymams dėl vadinamųjų vaiko pinigų, ne visos jos nespėja juos įvertinti lauku.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

www

ko norėti iš liberalo,jiems reikia papildomo apmokėjimo,kad dirbtų,kaip Masiuliui

KAM

KAM JAU VILNIAUS MERUI TYLETI PRAKNISO GEDEMINO KALNA VILNIUS PRASKOLINTAS O ATLYGINIMUS KELIA TOLIAU VAGIU SAIKA

po

magnolijos seseliu nebaisus ir svarkelis.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS