Pribloškė prabangaus viešbučio šefo elgesys: ar normalu taip tyčiotis iš gyvybės? | kl.lt

PRIBLOŠKĖ PRABANGAUS VIEŠBUČIO ŠEFO ELGESYS: AR NORMALU TAIP TYČIOTIS IŠ GYVYBĖS?

  • 25

Prabangaus viešbučio, esančio Trakų rajone virtuvės šefas pasidalijo šiurpą keliančiomis nuotraukomis – jose vyras įsiamžinęs su skerdiena, o ant jų besipuikuojantys užrašai sukėlė ne vieno internauto pyktį.

„Tai yra viešas kreipimasis į  „Esperanza Resort & SPA“ vadovus“, – taip įrašą feisbuke pradeda Agnė Klevinytė.

Moteris pasakoja tokiam žingsniui pasirengusi po to, kai viešbučio šefas Justinas Kapkovičius internetinėje erdvėje viešino skerdienos nuotraukas.

„Visuomenė, ir mes, gyvūnų teisių aktyvistai, klausiame:  ar normalu tyčiotis iš gyvybės? Ar normalu kirštinti ir jaudinti visuomenę, kelti nemalonius jausmus? Kanopiniai, kurie, nežinantiems biologijos, labai primena šunį. Ar išsišokimu traukiate klientą? Ar jūs, kaip gerbtinas Lietuvoje verslas, palaikote tokį vaikus ir jautrių nervų žmones jaudinantį turinį?“ – klausia su portalu bendravusi mergina.

Jos žodžiais kalbant, ne tik nuotraukos, bet ir prie jų esantys užrašai šokiruoja.

„Kalėdų nebus“, – antrina virtuvės šefas. Iškyla klausimas, ar vaikai pas jus nelaukiami? Esate sadistinio ir mazochistinio lygio vieta, kur nelaukiamos šeimos? Mes neskatiname nei veganizmo, nei vegetarizmo, kiekvienas renkasi sau tinkančią mitybą. Tačiau, save gerbiantis verslas, mano manymu, turėtų gerbti ir maistą, kurį patiekia klientui ant stalo“, – į „Esperanza Resort & SPA“ vadovus kreipiasi A. Klevinytė.

Moteris portalo žurnalistams teigia, kad šis jos įrašas neliko nepastebėtas, su mergina susisiekė viešbučio atstovai, taip pat viešą laišką parašė ir pats virtuvės šefas.

„Pati turiu viešojo maitinimo verslą, daug patiekalų gaminame iš mėsos ir esame draugiški ne tik visai šeimai, bet ir gyvūnams, į restoraną įleidžiame ir su augintiniais. Mane piktina tai, kad toks etikos nesilaikymas kitiems yra norma. Tarsi, normalu žeminti gyvybę. Juk lavoninėje niekas nesifotografuoja su lavonais?“ – detalizuoja pašnekovė.

Ji teigia, kad viešojo maitinimo įstaiga turi laikytis bent elementarių etikos ir žmogiškumo normų.

Mane piktina tai, kad toks etikos nesilaikymas kitiems yra norma. Tarsi, normalu žeminti gyvybę. Juk lavoninėje niekas nesifotografuoja su lavonais?

„Žmonės mus seka, valgo mūsų ruoštą maistą. Jį gamindami ir patiekdami klientui perduodame ir visą emociją. Ar daug kas norėtų valgyti ėrieną ar stirnieną, kuri prieš tai buvo išdergta? Ne veltui pasaulyje populiarėja ritualiniai skerdimai, kad gyvūnas būtų paskerdžiamas su kuo mažiau streso. Tai ar etiška šitaip tyčiotis iš gyvybės? Restorano šefas yra restorano veidas, kurį taip pat seka didžioji dalis klientų. Svarbiausia – pilietiškumas“, – pokalbį baigia A. Klevinytė.

Portalui susisiekus su viešbučio atstovais tuoj pat sulaukta komentaro.

„Esperanza Resort & Spa“ vardu noriu nuoširdžiai atsiprašyti visų dėl mūsų restorano šefo J.Kapkovičiaus veiksmų. Šios nuotraukos absoliučiai nesuderinamos ne tik su mūsų įmonės politika, bet ir apskritai su čia dirbančių žmonių pasaulėžiūra bei pagarba, kurią jaučiame savo klientams, visuomenei. Esame atsakingi bendruomenės nariai, todėl oficialiai pareiškiame, kad J. Kapkovičiaus elgesys kategoriškai nesuderinamas su mūsų įmonės vertybėmis. Mes svarstome jo elgesį ir priimsime su tuo susijusius sprendimus“, – taip į šią situaciją sureagavo viešbučio vykdančioji direktorė Inga Grajauskienė.

Pats virtuvės šefas feisbuke paviešino atsiprašymą: „Mieli klientai, lankytojai, žmonės, kurie klausiate pasiteisinimo ir kaltinate gyvūno gaišenos niekinimu. Nuoširdžiai atsiprašau, kad sukėliau tokius nemalonius jausmus. Nieko pikto, sadistiško nenorėjau paviešindamas tokio pobūdžio nuotraukas. Nesitikėjau, kad tai sukels tiek aistrų, nes tai mano kasdieninio darbo dalis ir tiek. Dabar suprantu, tai nevykęs pokštas, maniau, dauguma supras tai kaip ironišką virtuvės gyvenimo dalį, o ne piktybinį išsityčiojimą. Matyt, persūdžiau. Dar kartą atleiskite, kartais taip išeina ne iš pikto!“

GALERIJA

  • Pribloškė prabangaus viešbučio šefo elgesys: ar normalu taip tyčiotis iš gyvybės?
  • Pribloškė prabangaus viešbučio šefo elgesys: ar normalu taip tyčiotis iš gyvybės?
Socialinių tinklų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

rem

gerai kad paviešino kur toks iškrypėlis dirba, niekada ten nesilankysiu

Anonimas

iskrypelis

LiV

Pradzioj pagalvojau, kad nuotrauka is Korejos.... Ne zmogus, bet jau mutantas kazkoks, o gal tik jo psichika sutrikus? Dekui zu straipsni.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS