Profsąjungų rūmų išpirkimo kainą nustatys teismas | kl.lt

PROFSĄJUNGŲ RŪMŲ IŠPIRKIMO KAINĄ NUSTATYS TEISMAS

  • 3

Buvusius Profesinių sąjungų rūmus valdžiusios bendrovės „VIPC Vilnius“ kreditoriams nesutikus su sostinės savivaldybės sprendimu juos išpirkti už 6 mln. eurų, pastaroji privaloma tvarka kreipsis į teismą, kad šis nustatytų mokėtiną sumą.

„VIPC Vilnius“ kreditoriams nesutinkant su sprendimu už buvusius Profsąjungų rūmus sumokėti 6 mln. eurų , darbai nesustos(…). Paimamo turto kaina bus nustatyta teismo“, - BNS sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

„VIPC Vilnius“ bankroto administratorius Stasys Poškus praėjusią savaitę sostinės savivaldybei išsiuntė raštą, kuriame nesutinkama su savivaldybės sprendimu už buvusius Profsąjungų rūmus mokėti 6 mln. eurų. Tokiai turto vertintojų nustatytai sumai savivaldybė pritarė liepą.

S. Poškus pernai skelbtose varžytinėse siūlė rūmus įsigyti už 11,5 mln. eurų.

Pasak sostinės savivaldybės, teisės aktai numato, kad savininkui nesutikus su valstybės mokamu atlygiu už paimamą turtą, savivaldybė turi kreiptis į teismą. Sprendimas leisti turtą paimti visuomenės poreikiams gali būti priimtas vykstant ginčui dėl atlygio.

Rūmus, savivaldybės teigimu, numatoma griauti šių metų gale arba 2019-ųjų pradžioje.

Vilniaus savivaldybė kartu su Kultūros ministerija planuoja, kad ant Tauro kalno nugriovus senąjį Profesinių sąjungų kultūros rūmų pastatą čia turėtų būti pastatyta koncertų salė. Tikimasi ją pradėti statyti 2020-aisiais. Ministerija ieško, kas atliktų galimybių studiją ir atsakytų, ar Vilniui reikia koncertinės salės, kokio ji turėtų būti dydžio, kokias funkcijas apimtų ir kiek ji kainuotų.

Bankrutuojanti bendrovė „VIPC Vilnius“ Profsąjungų rūmus iš bendrovės „Hermis Capital“ įsigijo 2004 metais.

Dabartinis Vilniaus Profesinių sąjungų kultūros rūmų pastatas pastatytas sovietmečiu 1964-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O kokia 'otkatų' norma teismuose?..

ir DAR

Kaune apleisti pastatai vien centrinėje miesto dalyje labai darko miestą. Paminėsiu kelis: prie geležinkelio stotį , Vytauto pr.,nebaigtas naujas turgus, Kęstučio g. monstras, Nemuno g. "šedevrai", buvęs Santakos kinas, prie prezidentūros pastatas apdengtas brezentu, buvęs Dainos kinas,Juzės pastatas, Kauno alaus statiniai ir gyvenamas namas šone...

pilietis

Šaunu , kad taip valstybė daro [ apmoka ] , bet reikėtų jog paimtų už simbolinį - 1 eu sumą ...todėl , kad savininkai ir šiame atv., ir kituose miestuose, įsigytą turtą ilgus metus nugyvendina nieko nedarydami ir bjaurodami miestus. Tai , prie didžiausio įmanomo žemės mokesčio, būtų dar viena bausmė už nesitvarkymą. Galėtų būti skirta kokie 2-3 metai po nusipirkimo, kad savininkai pradėtų tvarkytis, o jei - ne, tai sankcijos išvardintos pradžioje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS