R. Šimašius sukirto rankomis su lenkais, socdemais ir „tvarkiečiais“ | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS SUKIRTO RANKOMIS SU LENKAIS, SOCDEMAIS IR „TVARKIEČIAIS“

  • 3

Koaliciją su konservatoriais nutraukę liberalai Vilniaus miesto savivaldybėje pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lenkų rinkimų akcijos, socialdemokratų bei „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais.

Susitarimą pasirašiusios keturios frakcijos kartu turi 32 iš 51 tarybos narių.

Sutartyje numatyta 18 prioritetų, pradedant darželių plėtra ir Nacionalinio stadiono projekto įgyvendinimu, baigiant parama tautinių mažumų kultūros centrams bei Vilniaus miesto bendrojo plano atnaujinimu.

„Frakcijos įsipareigojo spartesniu tempu tęsti šios kadencijos metu pradėtus darbus ir iki kadencijos pabaigos skirti didesnį dėmesį šiems bendrai sutartiems prioritetams: švietimui, miesto augimui, įmonių valdymui ir miesto konkurencingumo didinimui, vilniečių interesų didesniam gynimui“, – pranešime spaudai teigia Vilniaus meras Remigijus Šimašius.  

Ant susitarimo savo parašus padėjo R. Šimašius, Vilniaus miesto savivaldybės Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus pirmininkės pavaduotojas ir frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis, Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkė Vanda Kravčionok, Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Auksė Kontrimienė, Vilniaus miesto savivaldybės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Gediminas Rudžionis.

Mėnesio pradžioje liberalai paskelbė nutraukiantys bendradarbiavimą su konservatoriais. Opozicijoje taip pat lieka Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Keturis atstovus taryboje turinti Lietuvos sąrašo frakcija nusprendė prie naujosios koalicijos neprisidėti. „Dabar visi, kurie eis į koaliciją, negalės būti tikri, kada ir už ką liberalai nutars išmesti kitą partnerį ir vėl ją sugriauti. Tai visai naujos žaidimo taisyklės ir šitaip nėra kuriama civilizuota politika“, - yra sakęs frakcijos seniūnas Darius Kuolys.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jurgis

Šimašius yra liberalu sajūdžio duobkasys ir naikintojas! Minkstesne istorija Masiulis & brendis, nei Šimašius pardave Vilniaus švietima tomaševskiui. Politinis lavonas skandina gera partija! Visus vilniaus liberalus reik mest lauk, kitais sajudziui amen

Komentatorius

Kad ir su pačiu velniu - kad tik likti prie lovio... Eik tu na... !!!

oi blee

tvarkiečiai ir socdemai su dėžutiniais eina?!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS