R. Šimašius: sutartis dėl Nacionalinio stadiono gali būti pasirašyta dar šiemet | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS: SUTARTIS DĖL NACIONALINIO STADIONO GALI BŪTI PASIRAŠYTA DAR ŠIEMET

  • 1

Teismui nusprendus, kad Vilniaus savivaldybė gali tęsti Nacionalinio stadiono konkursą, miesto meras Remigijus Šimašius ir premjeras Saulius Skvernelis aptarė projektą. R. Šimašius po susitikimo sakė tikintis, kad sutartis dėl stadiono statybų bus pasirašyta šiemet.

„Atėjome į derybų stadiją dėl stadiono ir daugiafunkcio komplekso statybų. Vienoje pusėje sėdi „Icor“ įmonių grupė, kitoje – savivaldybė su vyriausybe. Tad natūralu, kad mums reikės šnekėtis gana dažnai, kad galėtume sėkmingai derybas vesti ir suplanuoti tai, kas reikalinga miestui“, – po susitikimo sakė meras.

R. Šimašiaus manymu, derybos bus įtemptos ir sunkios, bet produktyvios.

„Sunku prognozuoti, kiek jos truks, kol sutarsime dėl visų sąlygų. Pasiūlymas yra labai aiškus, savivaldybės ir vyriausybės pozicija irgi labai aiški, yra finansinių dalykų, kuriuos konkurso dalyvis kelia, kurių dabar nevertėtų detalizuoti, bet viskas bus viešai ir skaidriai pateikta. Žiūrėsim, kiek skirs Vyriausybė, kaip konstruktyviai bus abi šalys nusiteikusios, mes moderuosime, kad kuo greičiau būtų“, – komentavo sostinės meras.

R. Šimašius sakė tikintis, kad sutartis gali būti pasirašyta dar šiemet.

Mero nuomone, „Vilniaus nacionalinis stadionas“ toliau laikysis pozicijos, kad turėjo teisę dalyvauti konkurse, tačiau tai esą nėra pagrindinis rūpestis.

„Pagrindinis rūpestis dabar yra kad turime dalyvį, su kuriuo deramės, ir kad tos derybos būtų sėkmingos, į tai visos pastangos ir sutelktos“, – sakė meras.

ELTA jau rašė, kad „Axis Industries“ atstovai teigė, kad pasibaigus deryboms daugiafunkcį kompleksą su stadionu pastatytų per 2,5 metų.

Anksčiau meras ir premjeras vienas kitam negailėjo kritikos dėl projekto. S. Skvernelis teigė, kad projektas gali įstrigti dėl savivaldybės kaltės, tuo metu R. Šimašius atkirto, kad jei dėl kieno nors kaltės projektas sustos, tai dėl Vyriausybės nenoro prie jo prisidėti.

Vilniaus apygardos teismas kovo pradžioje pritaikė laikinąsias apsaugos priemones iš konkurso pašalintos bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ prašymu.

„Vilniaus nacionalinis stadionas“ ieškiniu siekė, kad būtų priimtas ir vertinamas konkursui pateiktas popierinis preliminaraus pasiūlymo variantas bei sudaryta galimybė formaliai elektroniniu būdu CVP sistemoje pateikti pasiūlymą, atitinkantį popierinį variantą.

Su tuo nesutikusi savivaldybė konkurso stabdymą apskundė Apeliaciniam teismui.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 16 d. priėmė sprendimą dėl Nacionalinio stadiono konkurso procedūrų, kuriuo atmetė bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ reikalavimus – teismas pripažino teisėtais komisijos, atmetusios popierine forma teiktą „Vilniaus nacionalinio stadiono“ preliminarų pasiūlymą, veiksmus. Teismas panaikino laikinąsias apsaugos priemones.

Tada savivaldybė teigė, kad panaikintos laikinosios apsaugos priemonės „leis toliau siekti sėkmingo projekto įgyvendinimo, dedant visas pastangas ES finansavimo užtikrinimui“.

Sostinės savivaldybė anksčiau piktybiniu vilkinimu pavadino tai, kad „Vilniaus nacionalinis stadionas“ skundžia jam nepalankias teismo nutartis.

77,886 mln. eurų vertės pasiūlymą „Vilniaus nacionalinis stadionas“ rengė bendradarbiaudamas su „Amsterdam Arena“ ir Turkijos „KAYI Insaat“ grupe. Lenkijos „Budimex“, anksčiau dalyvavusi konsorciume, iš jo pasitraukė dar prieš pateikiant pasiūlymą.

Sausio pabaigoje konkurso komisija oficialiai pripažino „Vilniaus nacionalinio stadiono“ pasiūlymą netinkamai pateiktu ir nusprendė, kad vienintele konkurso dalyve lieka koncerno „Icor“ įmonė „Axis Industries“. Ši stadiono kompleksą pasiūlė pastatyti už 79,9 mln. eurų. Bendrovė tikisi, kad stadioną pastatytų per trejus metus. Oficialiai skelbiama, kad sutartį pasirašyti planuojama 2019 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Valdžiai. Padarykite paslaugą, išimkit žodį NACIONALINIS iš pavadinimo, nes darote visiems gėdą. Tai bus pirmas Jūsų normalus darbas ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS