Skveras prie Rusijos ambasados gaus B. Nemcovo vardą? | kl.lt

SKVERAS PRIE RUSIJOS AMBASADOS GAUS B. NEMCOVO VARDĄ?

Skverui Vilniaus Žvėryno mikrorajone prie Rusijos ambasados sostinės meras Remigijus Šimašius siūlo suteikti Rusijos demokratų pavadinimą.

Šį siūlymą šią savaitę meras pristatys savivaldybės tarybai.

Idėja, kad bevardžiam skverui būtų galima suteikti pavadinimą, skirtą įamžinti Rusijos opozicijai, svarstoma keletą metų.

Konservatoriai siūlo skverą arba dabartinės Latvių gatvės atkarpą pavadinti 2015-aisiais nužudyto Rusijos opozicionieriaus Boriso Nemcovo garbei, R. Šimašius sutiko, kad čia galėtų būti B. Nemcovui skirtas akcentas – suolelis ar simbolinis lieptas.

Šįkart R. Šimašius neatmeta, kad po diskusijų B. Nemcovo vardu galėtų būti pavadintas ir visas skveras bei tikino gal net pats palaikysiantis šį siūlymą.

Yra diskusijų, siūlymų – gali būti, kad net ir aš pats, ko gero, palaikysiu tai, kad skverą priešais ambasadą pavadintumėme ne Rusijos demokratijos, bet Boriso Nemcovo vardu.

„Yra diskusijų, siūlymų – gali būti, kad net ir aš pats, ko gero, palaikysiu tai, kad skverą priešais ambasadą pavadintumėme ne Rusijos demokratijos, bet Boriso Nemcovo vardu. Šimtmečiai šimtmečiais, bet ši diena yra ši diena, ir natūralu, kad B. Nemcovas, ypač po nužudymo, yra tapęs simboliu to, kas nelabai gerai vyksta Rusijoje ir kad vis dėlto yra žmonių, kurie nori demokratijos“, – sakė jis.

Meras pabrėžė, kad Vilnius visuomet buvo priešakinėse Europos pozicijose santykiuose su Rytais ir jame „laisvę mylintys rusai visuomet rasdavo prieglobstį“, o simboliniu pavadinimu norima šį vaidmenį vėl išryškinti ir „palinkėti Rusijai pasukti demokratijos keliu“.

Rusijos opozicionierius B. Nemcovas nušautas 2015-ųjų vasario 27-osios Maskvoje, netoli Kremliaus. Penki vyrai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl numanomos užsakomosios žmogžudystės įvykdymo, bet B. Nemcovo šeima ir šalininkai sako, kad nusikaltimo pėdsakai veda prie daug aukštesnio rango pareigūnų Čečėnijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to AŠ

Oką, tu rusas, jei tiktų statyti tokią statūlą?

Cha

Opozicionierius už štatų pinigus, dėl to ir garbinamas. Kvailas siūlymas.

Sim

Ka Reiskia skveras, gal galima lietuviskai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS