A. Tapinas kviečia į protestą: Seimas peržengia vieną ribą po kitos | kl.lt

A. TAPINAS KVIEČIA Į PROTESTĄ: SEIMAS PERŽENGIA VIENĄ RIBĄ PO KITOS

  • 107

Žurnalistas Andrius Tapinas savo feisbuko paskyroje pasidalino planuojamu renginiu - protesto akcija "Mes kaltinam", kuri vyks kovo 15 d. prie Seimo.

"Mūsų išrinktas Seimas peržengia vieną ribą po kitos. Bet ši diena ypatingai gėdinga.

Pamynęs Konstitucinio teismo sprendimą, bailiai pasislėpęs po slaptu balsavimu Seimas galutinai diskreditavo save kaip instituciją, galinčią valdyti šitą valstybę.

"Aš kaltinu" – atvirame laiške Prancūzijos prezidentui 1898 metais rašė žymusis Emilis Zola.

Nenuleiskime galvų! Nenudurkime akių! Nedūlinkime į šešėlį!

Kovo 15 dieną 16 valandą ateikime į protestą mitingą į Nepriklausomybės aikštę prie Seimo ir garsiai pasakykime:

"Mes kaltinam!"

Iškėlę galvas, garsiai ir drąsiai pasakykime šitam Seimui – jūs davėte priesaiką tarnauti Tėvynei, demokratijai ir žmonių gerovei.

Mes kaltinam, kad jūs ją pamiršote!

Visi, kuriems svarbu, kokioje Lietuvoje gyvensime mes, mūsų vaikai ir anūkai. Visi, nepriklausomai nuo to, kokią religiją išpažįstate, kokiai partijai priklausote, kur dirbate ar studijuojate. Visi, kurie nori ir gali pasakyti #ValstybeEsuAš.

Ateikite prie Parlamento! Ateina metas dėl jo kovoti dar kartą!

Ketvirtadienį, 16 valandą!", - emocingai savo feisbuko paskyroje kvietė A. Tapinas.

Žurnalistas žadėjo rytoj sudėlioti visus protesto reikalavimus ir tikslus. Jis pabrėžė, kad protestas yra taikus ir "nereikia langų daužyti".

Tokią A. Tapino reakciją sukėlė žinia, kad Seimui neužteko balsų panaikinti šiurkščiu Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu apkaltinto Seimo nario Mindaugo Basčio mandatą.

"Seime vyksta vienas svarbiausių balsavimų dėl apkaltos Seimo nariui. 13 veikėjų nesiteikia atnešti mėsų į darbą, 11 sugadina biuletenius. Kadangi balsavimas slaptas, visuomenė net nežino, kas šitie mūsų dienų herojai. O po to Seimo pirmininkas kalba apie tai, kad reikia dirbti žmonėms ir gerinti Seimo prestižą. Lol! Iš kartoninių muliažų Seimo salėje būtų daugiau naudos ir prestižo", - kiek anksčiau aštrios kritikos Seimui negailėjo A. Tapinas.

Internautai, sužinoję apie planuojamą protesto akciją, reiškė jai palaikymą ir dėkojo organizatoriui.

"Sveikinu Andrių. Jis pirmasis aktyviu veiksmu ėmėsi gint valstybės garbę, Konstituciją ir mus, dar turinčius sveiką mąstyseną", - rašė vienas internautas.

Kiti pastebėjo, kad rengti protestą prie Seimo jau reikėjo seniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (107)

Jule

Labai paprastai,Ponui Tapinui pazadejo seime gera vieta,o tauta kitaip nevadina kaip runkeliais ir avimis ,tai ir galvoja ,kad visi runkeliai ir avys vel puls uz juos balsuoti.

o kuo

ir ka kaltina tapkinas,juokingai graudus mitingas ,be konkreciu kaltinimu ,tiems kurie buvo valdzioje28metus ir nustekeno Tauta,o cia jokiu 'notu' valdziai . Jo konservai su parankiniais nori gryzti prie lovio,vot ir visas mitingelis ir visi kaltinimai .Salin kgbistus is valdzios,tai ju nuopelnas,ka dabar turi Lietuva ir Tauta.

ALGIS

Kada spėjo gauti leidimą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS