Už kolegą balsavęs konservatorius traukiasi iš Vilniaus tarybos | kl.lt

UŽ KOLEGĄ BALSAVĘS KONSERVATORIUS TRAUKIASI IŠ VILNIAUS TARYBOS

Už partijos kolegą Arvydą Sekmoką balsavęs konservatorius Vidas Urbonavičius traukiasi iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos ir suspenduoja narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijoje.

„Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikiau atsistatydinimo iš tarybos narių prašymą, sustabdžiau narystę partijoje. Pasitariau su kolegomis partijoje, frakcijoje ir priėmiau tokį sprendimą“, – BNS penktadienį sakė V. Urbonavičius.

Išplatintame pareiškime jis atsiprašo „visų vilniečių ir TS-LKD narių dėl savo emocionalaus ir neapgalvoto, ir nederamo politikui poelgio“.

„Nors Vilniaus meras tą faktą pastebėjo ir balsavimą pakartojo, todėl mano poelgis nesukėlė jokių teisinių pasekmių, tačiau moralinė ir etinė atsakomybė visiškai tenka man (...). Dar kartą atsiprašau dėl savo poelgio visų vilniečių ir kolegų iš TS –LKD“, – sakė V. Urbonavičius.

Konservatorių frakcijos savivaldybės taryboje seniūnas Valdas Benkunskas tvirtino, kad šioje situacijoje tai buvo vienintelis įmanomas sprendimas.

„Jei tai klaida, tai yra skaudi klaida, bet už ją turi būti atsakyta“, – BNS sakė jis.

Savo ruožtu TS–LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis tikino, kad V. Urbonavičius, nors ir prisiėmė atsakomybę už pažeidimą, neturėtų dalyvauti vasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

„Dėl sukeltų reputacinių problemų partijai, kituose rinkimuose Vidas Urbonavičius nemanau, kad turėtų dalyvauti“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Liberalų frakcija penktadienį išplatino pranešimą, kad šiuo metu renkami parašai už V. Urbonavičiaus pašalinimą iš miesto tarybos dėl balsavimo už kolegą, kuris užfiksuotas vaizdo kameromis šią savaitę vykusio tarybos posėdžio metu.

Konservatorius balsavo už tuo metu salėje nebuvusį A. Sekmoką tarybai svarstant klausimą dėl rekomendacijų skiriant stebėtojų tarybų narius į Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamas bendroves.

Tai pastebėjęs meras liberalas Remigijus Šimašius teikė klausimą perbalsuoti iš viso tris kartus, galutiniame balsavime A. Sekmoko balsas nebuvo užskaitytas.

TS–LKD frakcija V. Urbonavičių yra delegavusį į opozicijai priklausantį Kontrolės komiteto pirmininko postą. Anksčiau šis konservatorius partijai atstovavo savivaldybės Antikorupcijos komisijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rapolas

Vaiku darzelis.

...........

na nieko nuostabaus..kaip konservas taip ir padla -sukcius

geras

tai ka dedules pasodintas i pirmininko kede anukelis nesusitvarko su partija nieko kai dedules nebus gali ismesti ji kaip muse is barsciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS