Vilniaus mero rinkimai kiršina liberalus | kl.lt

VILNIAUS MERO RINKIMAI KIRŠINA LIBERALUS

Vilniaus meras Remigijus Šimašius atsisako trauktis iš Liberalų sąjūdžio vicepirmininko pareigų.

Tai padaryti merą pirmadienį paragino partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, nes jis paskelbė perrinkimo sostinėje sieksiantis su visuomeniniu rinkimų komitetu.

„Manau, kad Eugenijaus lūpomis kalba įžeidumas, gimdantis biurokratinį klampumą. Nesuprantu, koks jo tikslas“, – sakė R. Šimašius.

Mero komentarą antradienį BNS perdavė jo atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

„Mano tikslas yra sutelkti laisvę mylinčius žmones - ir liberalus, ir tuos, kurie šiandien nėra liberalai, bei užtikrinti, kad mūsų šalis ir mano miestas žengtų pirmyn, laisvėtų, ir negrįžtų į sovietinį raugą primenančius laikus“, – kalbėjo Vilniaus savivaldybės vadovas.

Manau, kad Eugenijaus lūpomis kalba įžeidumas, gimdantis biurokratinį klampumą. Nesuprantu, koks jo tikslas.

E. Gentvilas taip pat paragino iš tų pačių pareigų pasitraukti R. Šimašių parėmusią Vilniaus skyriaus vadovę, Seimo narę Aušrinę Armonaitę.

Ji BNS teigė, kad nesilaiko įsikabinusi postų ir norinti, kad „liberalai pakiltų tiek Lietuvoje, tiek Vilniuje ir atgautų išbarstytą pasitikėjimą“.

„Aš nuo partijos neatsiribojau sunkiausiomis jai valandomis ir neatsiriboju. Nebent yra norima specialiai sukurti tokį vaizdą”, – sakė parlamentarė.

Vilniaus liberalai praėjusią savaitę nusprendė mero rinkimuose kelti R. Šimašiaus kandidatūrą ir įpareigoti jį burti rinkimų komitetą.

Savo ruožtu E. Gentvilas pirmadienį pareiškė, kad R. Šimašius ir A. Armonaitė pažeidė Liberalų sąjūdžio įstatus ir nuo jo atsiribojo.

A. Armonaitė teigė, kad partijos pirmininkas prašė jos per dvi dienas sušaukti Vilniaus skyriaus visuotinį susirinkimą ir atšaukti sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose su rinkimų komitetu arba atsistatydinti.

„Visuotinio susirinkimo šaukti per dvi dienas aš negaliu ir neketinu, nes nesu autoritarinė vadovė“, – kalbėjo Seimo narė.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitąmet.

Kels atskirą sąrašą nuo R. Šimašiaus

Dalis sostinės liberalų, nesutinkančių dalyvauti savivaldos ir mero rinkimuose su rinkimų komitetu, žada teikti atskirą partinį sąrašą.

„Vakar valdybos nariams jie išplatino pranešimą, kad trečiadienį valdybos posėdžiui pateiks kandidatų sąrašus su sutikimu kandidatuoti nuo partijos į Vilniaus savivaldybės tarybą. Tai atitinka partijos įstatus ir partijos valdybos sprendimą, kad partija kels partijos kandidatų sąrašus. Tuo metu Remigijaus Šimašiaus ir Aušrinės Armonaitės iniciatyva dėl komiteto pažeidžia partijos įstatus ir valdybos sprendimą“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Jis sako sulaukęs 10 sostinės liberalų laiško, kuriame jie iki trečiadienio žada pateikti 50-ies skyriaus atstovų, dalyvausiančių rinkimuose su partija, sąrašą. Anot jo, apie kandidatą į merus kol kas neužsimena. BNS žiniomis, vienas laiško iniciatorių – lobistas Martynas Nagevičius, Vilniaus skyriuje konkuravęs dėl kandidatavimo į merus su R. Šimašiumi.

E. Gentvilas tikina, kad Vilniaus miesto sąraše yra per 1000 narių, tačiau visuotiniame susirinkime dalyvavo tik 107 liberalai.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius praėjusią savaitę nusprendė kelti ne partijos, o naujai buriamo rinkimų komiteto „Už Vilnių, kuriuo mes didžiuojamės“ sąrašą. Sostinės merui oficialiai paskelbus apie pasirinktą formą rinkimuose, E. Gentvilas antradienį paragino jį ir liberalų Vilniaus skyriaus vadovę A. Armonaitę trauktis iš partijos vicepirmininkų. R. Šimašius atmetė pirmininko pasiūlymą kaip nepagrįstą.

Kartu jis pabrėžia, kad vicepirmininkai tvirtinami partijos suvažiavime, todėl jis ragina sprendimus priimti patiems. Jis neatmeta, kad šių politikų elgesys gali būti svarstomas trečiadienį valdyboje. E. Gentvilas priminė, kad dėl tų pačių priežasčių buvo sustabdyta Pagėgių skyriaus pirmininko Edgaro Kuturio narystė. Pats E. Kuturys BNS sakė rugsėjį su 30-čia skyriaus narių išėjęs iš partijos ir ketinantis burti rinkimų komitetą.

E. Gentvilas teigia, kad trečiadienį susirinksianti partijos valdyba negalės pritarti R. Šimašiaus komiteto sąrašui, nes tai prieštarauja partijos įstatams. Jis grasina, kad apie komitetų būrimą kalbantiems Utenos ir Varėnos skyriams „galios tie patys standartai“, nebent Varėna apsispręstų su komitetu dalyvauti vieningai.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitąmet.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kasgi

savo noru paliks tokius /plesinius/ kur teka aukso upes......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS