Vilniaus oro uoste pristatytas dar vienas būdas padėti vargstantiems | kl.lt

VILNIAUS ORO UOSTE PRISTATYTAS DAR VIENAS BŪDAS PADĖTI VARGSTANTIEMS

  • 4

Vilniaus oro uoste pristatytas naujas būdas padėti vargstantiems gyventojams. Supratę, kad savo rankiniame bagaže turi gabenti draudžiamas vandens ar kitų gėrimų pakuotes, oro uosto keleiviai nuo šiol jas gali palikti specialiose taros dėžėse. Savo ruožtu labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ atgautą užstatą skirs nepasiturintiems žmonėms remti.

Ši paramos iniciatyva yra ne pirmoji, kuri Vilniaus oro uoste įgyvendinama kartu su „Maisto banku“. Jau nuo 2016-ųjų prie aviacijos saugumo patikros postų keleivių palikti maisto ir kosmetikos produktai perduodami vargingai gyvenantiesiems.

„Džiaugiamės produktyviu bendradarbiavimu su „Maisto banku“, kuris ne tik palengvina sunkiai besiverčiančių žmonių gyvenimą, bet kartu prisideda ir prie maisto švaistymo mažinimo. Neabejojame ir naujosios iniciatyvos sėkme. Tikimės, kad keleiviai, žinodami, kad užstatas už vienkartinę tarą gali bent trupučiu kažkam pagelbėti, turimo butelio ar skardinės tikrai nemes į paprastą šiukšliadėžę“, – įsitikinęs Vilniaus oro uosto direktorius Olafas Martensas.

Pasak „Maisto banko“ Vilniaus regiono padalinio vadovo Modesto Basčio, Vilniaus oro uosto keleiviai neabejotinai teigiamai įvertino fondo indėlį organizuojant labdaros rinkimą. 2017 metais sostinės oro uoste buvo surinkta daugiau nei 7000 kg produktų, kurių bendra vertė viršijo 25 tūkst. eurų.

Daugiausiai skurstantiesiems buvo paaukota gėrimų ir asmeninės higienos priemonių, taip pat pavyko surinkti 600 kg įvairių konservų. Praėjusiais metais keleiviai taip pat paliko ir nemažai atidarytų gėrimų pakuočių - šią vienkartinę tarą pridavus buvo gauta 1460 Eur.

Fondo savanoriai oro uoste įrengtas dėžes patikrina kiekvieną rytą, išskyrus sekmadieniais, tad produktai operatyviai sutvarkomi ir gali būti greitai perduoti nepasiturintiems.

GALERIJA

  • Modestas Bastys, „Maisto banko“ Vilniaus regiono padalinio vadovas
Lietuvos oro uostų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o

geresnes prekes tai patys pasiims kaip ir Kauno Karmelavos uoste o tai geri gerimaikurie vargstatiems tikrai nebus duodami o kruopu ir kt prekiu niekas i uzsieni neveza reiskia tai runkeline arogantiska savireklama... Geda.....

Vadakste

Labai gerai , tai tegul mato is uzsienio atvyke zmones , turistai prie ko priejo Lietuva prie tokiu valdytoju. Saunuoliai valdininkeliaii. Grazu ane.

qq

o prie seimo nėra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS