Vilniečių šeimos drama: tėvo įkalintą vaiką antstolė grąžino motinai | kl.lt

VILNIEČIŲ ŠEIMOS DRAMA: TĖVO ĮKALINTĄ VAIKĄ ANTSTOLĖ GRĄŽINO MOTINAI

  • 2

Gegužės 17-osios rytą Vilniuje sėkmingai įvykdyta teismo nutartis prievarta paimti ir perduoti nepilnametį vaiką motinai, pranešė Antstolių rūmai.

Nuo praėjusio rudens su tėvu gyvenęs berniukas jau kurį laiką nebuvo išleidžiamas į mokyklą ir negalėdavo žaisti kieme.

Balandžio 20 d.  priimtą Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį  įvykdžiusi antstolė Virginija Meškauskienė sako, kad vaiko perdavimui ruoštasi beveik mėnesį, o pati procedūra užtruko vos kelias minutes.

„Viena iš sėkmės priežasčių – išsaugotas konfidencialumas. Tuo džiaugiamės visi, dalyvavusieji procese: policijos ir priešgaisrinės apsaugos pareigūnai, greitosios pagalbos medikai, Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai, psichologai ir, žinoma, aš pati“, – sako antstolė V. Meškauskienė.

Antstolė dėkoja atsakingų institucijų atstovams už atidumą su vaiku susijusios teismo nutarties vykdymui.

Vis dėlto antstolė pastebi, kad šis rytas – tik kelio pradžia. Vaiko gerove suinteresuotiems žmonės reikės dar daug padaryti, kad sėkmė nebūtų trumpalaikė. Jos žodžiais, kol kas neturime teisinių instrumentų, kurie padėtų užtikrinti tolesnę vaiko gerovę ir visavertį ugdymą, kad jis galėtų netrikdomas lankyti mokyklą ir džiaugtis savo vaikiškais džiaugsmais. Niekas negali garantuoti, kad nebus neteisėtų bandymų dar kartą paimti vaiką ir išgabenti kitur.

Antstolės V. Meškauskienės teigimu, šios nutarties vykdymas atskleidžia ir kitas teisinio reguliavimo spragas. Dar  trūksta įstatymų ir normų, kaip tokio pobūdžio sprendimus įgyvendinti. „Vaiko labui svarbu sprendimą įvykdyti kuo greičiau, bet kaip tai padaryti, kai besipriešinanti proceso šalis turi visas galimybes slėpti vaiko buvimo vietą, o policijos pareigūnai negali paskelbti reikiamo lygio paieškos?“, – klausia antstolė. Ji tikisi, kad šios teismo nutarties vykdymo procesas suteiks naujų paskatų tobulinti su vaikų interesais susijusių teismo sprendimų vykdymo procedūras, kaip tai atsitiko ir po ankstesnių antstolių vykdytų vaikų perdavimo procesų Klaipėdoje, Prienų rajoje ir Kauno rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

MELAS!

Vaika anstole isplese tevo ir vaiku psichologo akyse. Vyrus laike policininkai. Viskas vyko tevo darbo kabinete, kur buvo bandyta vaika ikalbeti susitikti su smurtaujancia motina, kuriai iskelta byla del pastovaus vaiku fizinio ir psichologinio smurto.

Ar nebus

Ar ne bus čia man žinomas atvejis kur susijęs su buvusio gen . prokuroro šeimą ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS