Vilniuje Lietuvos šimtmečio proga iš „Volvo“ automobilių suformuotas skaičius 100 | kl.lt

VILNIUJE LIETUVOS ŠIMTMEČIO PROGA IŠ „VOLVO“ AUTOMOBILIŲ SUFORMUOTAS SKAIČIUS 100

  • 1

Sekmadienio popietę Vilniuje, šalia Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“, susirinkę automobilių entuziastai sveikino Lietuvą: iš beveik 150 automobilių aikštelėje suformuotas skaičius 100, skirtas pažymėti artėjantį Lietuvos šimtmetį.

Akcijos organizatorius, automobilių entuziastų klubo „Volviečiai“ narys Antanas Ulickas sakė, kad dažnai įvairius renginius organizuojantis klubas sumanė pasveikinti Lietuvą išskirtiniu būdu. „Sugalvojome, kad „Volvo“ savininkai suvažiuos į vieną vietą suformuodami skaičių 100, ir šį sambrūzdį nufotografuosime iš viršaus „pagaudami“ unikalų kadrą“, - sakė jis.

Anot A. Ulicko, didžiausias iššūkis organizuojant tokį renginį buvo tinkamos vietos pasirinkimas. Reikėjo erdvės, į kurią gali suvažiuoti 100-150 automobilių. „Ilgai ieškojome vietos, kurioje galėtume rengti akciją. Reikėjo didelio ploto ir kelių aikštelių – automobiliai pirmiausiai turi suvažiuoti į krūvą ir tuomet kitoje plotmėje, po 5-7, skirstytis į figūrą. Erdvių, kur tai galėtų vykti Vilniuje ar apylinkėse, beveik nėra“, – pasakojo jis.

Parodų ir kongresų centras „Litexpo“ pasirinktas neatsitiktinai – prieš kelis mėnesius čia atidaryta nauja daugiau nei 500 vietų turinti automobilių stovėjimo aikštelė. Šiuo metu šalia didžiausio Baltijos šalyse parodų centro yra per 900 transporto vietų.

Pasak parodų centro „Litexpo“ pranešimo, Lietuvos šimtmečiui skirtoje akcijoje dalyvavo įvairių modelių „Volvo“ markės automobiliai, kelios istorinės, ketvirtą dešimtį skaičiuojančios mašinos, vairuotojai iš įvairių Lietuvos miestų.

Automobiliai nuo 10 val. ryto rinkosi į „Litexpo“ automobilių stovėjimo aikštelę ir, sekdami organizatorių nurodymais, mašinomis formavo vienetą, du nulius, raides „LTU“, o iš žmonių – širdį. Akcija buvo fiksuojama iš paukščio skrydžio, automobilių entuziastai šaliai dovanojo įsimintinus vaizdus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

M

Šaunu. Valio "Volvo" klubams:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS