Vilniuje prie valdžios institucijų ir katedros vyks renginiai už gėjų teises | kl.lt

VILNIUJE PRIE VALDŽIOS INSTITUCIJŲ IR KATEDROS VYKS RENGINIAI UŽ GĖJŲ TEISES

  • 74

Šeštadienį Vilniuje prie valdžios institucijų ir Katedros bus išskleista didžiulė vaivorykštės spalvų vėliava – taip siekiama atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų teises Lietuvoje.

Vėliava nuo Seimo iki Vyriausybės, o vėliau iki Prezidentūros ir Katedros aikštės bus vežama specialiu atviru autobusu. 

Lietuvos gėjų lyga (LGL) teigia šiais renginiais norinti atkreipti dėmesį į teisinius, socialinius ir kultūrinius iššūkius, su kuriais susiduria lesbietės, gėjai, biseksualai ir translyčiai (LGBT) asmenys Lietuvoje.

„Tikimės, kad ši akcija paragins Lietuvos Respublikos įstatymų leidėjus ir politikos formuotojus imtis ryžtingų žingsnių, kad šimtmetį švenčiančioje Lietuvoje gyventi gera būtų visiems, o LGBT žmonės galėtų prisidėti prie mūsų valstybės klestėjimo ir saugumo pilna apimtimi“, – teigia LGL.

Šiomis savaitėmis vyksta ir daugiau renginių, skirtų ginti seksualinių mažumų teises. Jie tradiciškai organizuojami minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją (ji visame pasaulyje minima gegužės 17-ąją).

Rašyti komentarą
Komentarai (74)

veliau

Kaada po velniu baigsit reklamuoti tuos prakeiktus slykstynes PEDERSTUS.

Nuomonė

kaip šlykštu, nehigieniška ir neestetiška šitaip bučiuotis. Reik sarmatos ir žmogiškos savigarbos turėt nors per nago juodymą. Nejaugi jie nesupranta, kad šitaip elgdamiesi tampa tik pajuokos objektu? Juk meilė neafišuojama.

Anonimas

Ką mato vaikai,ką skaito Tokių snukių iškrypėlių neturi būti reklamuojama tai mūsų vaikus siekia paversti nepilnaverčius šeimos piliečiais.Kur dar matyta,kad eitines demonstruos centre ir dar prie Kadetros.Iki ko priėjo mūsų tautos išrinktieji kurie turi ginti nuo visokių iškrypėlių,kad šeimos būtų tvirtos,vaikams būtų saugu.O čia kas per velniava.Tegul nuvažiuoja į miškus ir tegul demonstruojasi,nes ten žvėrys supras juos. Užkirsti kelią toms eitinėmis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS