Žiemos iššūkis: Vilniaus kelininkai ruošiasi 60 valandų snygiui | kl.lt

ŽIEMOS IŠŠŪKIS: VILNIAUS KELININKAI RUOŠIASI 60 VALANDŲ SNYGIUI

Vilniaus miesto gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ artimiausias pusantros paros dirbs nenutrūkstamu režimu: gatvės bus valomos ir prieššventinį savaitgalį, ir švenčių dienomis.

Prognozuojama, kad artimiausiomis paromis snigs beveik 60 valandų: snigti pradės ketvirtadienio naktį, apie vidurnaktį, ir liausis tik sekmadienį ryte.

„Žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms - greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Nuolat palaikome kontaktą su mieste dirbančiais ekipažais ir kitomis tarnybomis, nukreipiame gatvių valymo techniką ten, kur jos tuo metu labiausiai reikia“, - sakė „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės. Sostinės gatvėse dirbs 36 druskų barstytuvai ir 12 smėlio barstytuvų.

Pasak sinoptikų, jau penktadienį į šalį atkeliaus sniegas, tad vėl netrūks iššūkių keliuose. Šaltis atlėgs. Naktį krituliai pirmiausiai pasieks pietinius, pietvakarinius šalies rajonus ir sparčiai apims visą šalį. Temperatūra svyruos tarp –6–2 laipsnių. Dienos metu taip pat daugelyje vietovių snigs, šals mažiau nei ketvirtadienio dieną. Vilniuje ir Kaune bus apie –3, Šiauliuose ir Panevėžyje apie –4 laipsnius šalčio. Prie jūros šals iki –2–1 laipsnio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne snygiui!

Snigo, sninga, snigs. Snigs 60 valandų.

Ko

Puiku man patinka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS