Buvęs Elektrėnų policininkas lieka nuteistas | kl.lt

BUVĘS ELEKTRĖNŲ POLICININKAS LIEKA NUTEISTAS

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą nuteisto buvusio Elektrėnų policijos pareigūno Sigito Gulbino advokato apeliacinį skundą.

„Darytina išvada, kad apylinkės teismas priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą, naikinti nuosprendį pagal skundo motyvus nėra pagrindo“, – paskelbė teisėjas Vladislavas Lenčikas.

Kovo 2 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl piktnaudžiavimo ir dokumento klastojimo kaltu pripažino Elektrėnų policijos komisariato vyresnįjį tyrėją.

Jam skirta lygtinė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė ir 1,8 tūkst. eurų bauda. Policininkui taip pat uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Be to, jis turės sumokėti 753 eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą, dalyvauti elgesį keičiančioje programoje.

S. Gulbinui teks atlyginti neturtinę žalą nukentėjusiems, ji siekia kelis tūkstančius eurų.

2016 metų vasarį buvo gautas pranešimas dėl triukšmo bute Šviesos gatvėje, Elektrėnuose.

Bylos duomenimis, atvykęs S. Gulbinas, tuo metu ėjęs Patrulių būrio vado pareigas, iš pradžių laiptinėje butui atjungė elektros tiekimą, pro tarpą į vidų purškė ašarinių dujų, o vakarėlyje dalyvavusius vaikinus ir merginas suguldė ant grindų, panaudojo ne tik psichologinį, bet ir fizinį smurtą – sudavė smūgius rankomis, uždėjo antrankius ir panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Iš aštuonių vakarėlio dalyvių šeši buvo nepilnamečiai.

Taip pat nesant jokio pasipriešinimo, policininkas bute buvusiems jaunuoliams, kai kuriems gulintiems ant žemės, spyrė į šoną, trenkė kumščiu į veidą ir t.t.

Vienas vaikinų po įvykio paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad prieš jį policija panaudojo prievartą. Į šį pranešimą reagavo S. Gulbinas – pasak nukentėjusiojo, policininkas jį sumušė ir melagingai apkaltino triukšmu.

Teisėjas V. Lenčikas paskelbė, kad iš buto sklindanti muzika policininkui nesuteikia teisės naudoti fizinę ir psichinę prievartą. Teisėjas atkreipė dėmesį, kad specialiąsias priemones pareigūnas naudojo nesant pavojaus ar pasipriešinimo be teisėto pagrindo, savo veiksmais pareigūnas pažemino policijos prestižą.

Nuteisto S. Gulbino advokatas Viktoras Onačko Vilniaus apygardos teismo prašė išteisinti jo klientą, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo požymių, arba, jeigu teismas to nepadarytų, bent sušvelnintų bausmę.

37 metų S. Gulbinas neseniai paliko tarnybą policijoje, jis buvo vertinamas kaip principingas pareigūnas. S. Gulbinas yra sakęs, kad šią bylą vertina kaip susidorojimą su juo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

K

Nusikaltę pareigūnai ir valdininkai turi būti teisiami Griežčiausiai. Todėl, kad P a r e i g ū n a i ! LT-- bananų Respublika. TFU Blt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS