E. Dragūnas už neteisėtas statybas išsisuko simboline bauda | kl.lt

E. DRAGŪNAS UŽ NETEISĖTAS STATYBAS IŠSISUKO SIMBOLINE BAUDA

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį muzikos grupės „Sel“ lyderiui Egidijui Dragūnui skyrė 1 tūkstančio eurų baudą už savavališkai pastatyto priestato fasado šiltinimo darbus.

Antstolė vykdo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos privalomąjį nurodymą, išduotą 2017 metų gegužės 25 dieną, dėl įpareigojimo E. Dragūnui nevykdyti statybos darbų, neatitinkančių suderinto projekto sprendinių.

Atliekant vykdymo veiksmus, patikrintas privalomojo nurodymo vykdymas ir konstatuota, kad jis nevykdomas. Dėl to buvo surašytas sprendimų, įpareigojančių skolininką atlikti arba nutraukti tam tikrus veiksmus, neįvykdymo aktas.

Muzikantui paskirta bauda atiteks valstybės biudžetui.

Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos užfiksavo savavališkai vykdomą statybą. E. Dragūnas, kaip buvo įpareigotas, jos nestabdė, bet tęsė toliau.

Teisėja Asta Jakutytė-Sungailienė sakė, kad bauda skirta už 2017 metais gegužės 25 dieną surašyto privalomojo nurodymo nevykdymą nuo 2017 liepos 21 iki rugsėjo 21 dienos.

Ši teisėjos nutartis per septynias dienas dar gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Dėl baudos skyrimo vykdomojoje byloje į teismą kreipėsi antstolė Asta Stanišauskaitė.

E. Dragūnui grėsė iki 300 eurų bauda už kiekvieną nurodymo nevykdymo dieną, atlikėjui buvo prašoma taikyti sankcijas už laikotarpį nuo pernai rugsėjo 7 dienos iki dabar.

Teismas pažymėjo, kad paskirta bauda neužkerta kelio inspekcijai, nustačius, kad kiti statybos darbai, pažeidžiantys ginčo privalomąją nurodymą, yra atlikti vėliau, vėl kreiptis į antstolį dėl šio nurodymo vykdymo ir baudos skyrimo.

E. Dragūnui už savavališką namo statybą, kai pažeisti esminiai projekto sprendiniai, Vilniaus miesto apylinkės teismas jau skyręs 1,4 tūkstančio eurų baudą.

Spalio 30 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas E. Dragūną įpareigojo per pusmetį savo lėšomis nugriauti Pavilnių regioniniame parke esantį gyvenamąjį namą. Teisėjas Gintaras Pašvenskas panaikino savivaldybės išduotą leidimą ir paskelbė, kad detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams, buvo labai išplėstas namo tūris. Šis sprendimas dar nėra įsiteisėjęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zenonas Priekuliškis

1 000 eurų bauda už tai, kad Egidijus Dragūnas norėjo šiltai gyventi. Pratinkis gerb. Egidijau prie šalčio, nes sekantis teismo posėdis gali nuspręsti pvz. 5 m. ten iš kur ne visi grįžo. Sekantį kartą parodyk jiems skersą, to dar jie nėra matę, nesupras ir nežinos kaip bausti. Dabar žinosime, kad už stačio rodymą - 1000 eurų bauda, įdomu kiek bus už skerso rodymą? Laikykis, mes su Tavimi.

Irgi "na na"

Landzbergis "diedule"- duok Dieve ir tamstai sulaukti tokio garbingo ir protingo amziaus,ir neiskeliauti i dausas jaunam ar apyjauniam,pagiezingam,paliegusiam. Be to gerb."diedule" atsieme savo zemes, neprichvatizuotas.. Pritariam ir gerb. Selui. Kodel "galima " iskirsti valstybines zemes miskus,pusynus !!!, ir ten ruosti gyvenamiesiems namams sklypus iv. plauko "ponaiciukams"-vagims,aferistams,sukciams ? Jiems galima, leista,"teiseta"??? Istisi pusynai,miskai ! O Selo didelis "nusikaltimas " ? Teisesauga privaletu buti sazininga ir sazininga visiems,o ne "isrinktiesiems".

NA NA

kodėl kitiems galima , net kotedžus statyti draustiniuose ,užimti valstybės žemes ,miškus ,dėdulė landsbergis ,net sugebėjo žemę atkelti kur jam pasinorėjo ,tai kodėl "selui" negalima ,a ne ,,,sėkmės ,turi pinigų ,turi ir įstatymą savo rankoj ,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS