Į gatves išriedėjo dviračiai – ir vėl tos pačios bėdos | kl.lt

Į GATVES IŠRIEDĖJO DVIRAČIAI – IR VĖL TOS PAČIOS BĖDOS

  • 1

Atėjus šiltajam metų laikui gatvėse labai padaugėjo dviratininkų ir tuojau pat išryškėjo, deja, jau tradicinėmis tapusios bėdos dėl jų pačių, pėsčiųjų ir automobilių vairuotojų neatidumo, neatsakingumo, KET reikalavimų nepaisymo ir tarpusavio pagarbos trūkumo, rašoma policijos pranešime.

Štai tik keli pavyzdžiai.

Šiandien, gegužės 10 d. 13.09 val. Vilniuje, Gedvydžių g., mokyklos teritorijoje dviratininkas partrenkė 8 metų mergaitę, kuriai prireikė medikų pagalbos. 12.39 val. Vilniuje, Laisvės pr., automobiliu partrenktas vyras dėl galvos traumas buvo nuvežtas į ligoninę. 12.12 val. Grigiškių sen., Lentvario g., nuo dviračio nukrito ir galvos traumą patyrė girtas vyriškis. Gegužės 8 d. apie 22 val. Vilniaus Laisvės prospektu važiavęs dviratininkas susidūrė su automobiliu - 1973 metais gimęs vyras gydomas reanimacijos skyriuje. Tą pačią dieną Širvintų r., Puorių k. parkrito ir susižalojo girtas dviratininkas.

Gegužės 7 d. 18.20 d. Vilniuje, važiuodamas dviračių taku ir kirsdamas Vilniaus gatvės važiuojamąją dalį, buvo automobiliu kliudytas ir sužeistas dviratininkas.

Gegužės 6 d. Ukmergėje, A. Vienuolio-Žukausko gatvėje susidūrė automobilis VOLVO ir neblaivus dviratininkas.

Gegužės 5 d. apie 19 val., Vilniuje, Čiurlionio g. 100, Vingio parke, 2004 m. gimusi mergina, vairuodama keturvietį dviratį ir važiuodama nuo kalno, nesugebėjo dviračio sustabdyti, griuvo kartu su dviračiu. Nukentėjo ir dviračio vairuotoja, kuriai nustatytas kairės rankos lūžis, kairės pėdos, žąstikaulio lūžis, ir kartu važiavusi metais jaunesnė draugė. Balandžio 28 d. 18.20 val. Vilniuje, Taikos g. einančią šaligatviu moterį, gimusią 1947 m., partrenkė ir sužalojo dviratininkas.

Balandžio 27 d. apie 23.29 val. Vilniuje, Didžiojoje gatvėje, vyrą partrenkė pravažiuojantis dviratininkas. Nukentėjusiajam nuskilo dantis, o dviratininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Atsižvelgdama į esamą padėtį, policija imsis visų įmanomų eismo dalyvių kontrolės priemonių, kiek tik leidžia turimi resursai ir galimybės. Tačiau patirtis ir faktai rodo, kad siekiant iš esmės pagerinti padėtį būtina visuomenės pagalba.

Tėvai privalo nuolat įspėti vaikus apie pėstiesiems ir dviračių vairuotojams dažniausiai kylančius pavojus, keliamus reikalavimus, be to - bent keletą kartų stebėti ar jų mokama ir norima laikytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tep

tenka stebeti mergas ant dviraciu istisai pliurpencias telefais,o kai kurios ysigudrinusios ir sms rasineti...i kelia demesio nekreipia...o kitos ir kiti ausines ysibruke ir muzikeles klauso! tai apie koki sauguma cia..? beto dviraciu takai ne visur saugus,kreivos plyteles,duobutes...ypac kur pakalnes! o vaikai tai aplamai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS