Paskelbta į teismą neatvykusios buvusios sinoptikės T. Kempi paieška, ji bus suimta | kl.lt

PASKELBTA Į TEISMĄ NEATVYKUSIOS BUVUSIOS SINOPTIKĖS T. KEMPI PAIEŠKA, JI BUS SUIMTA

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė į teismo posėdį neatvykusios buvusios sinoptikės Tatjanos Kempi paiešką.

Teismas taip pat nusprendė sugriežtinti kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeisti į suėmimą.

Teisėja Lilija Tarčevskaja paskelbė, kad T. Kempi vengia teismo, vengia prievolės atvykti į Probacijos skyrių, teismas negavo jokios informacijos, pateisinančios neatvykimą į posėdį penktadienį.

Pasak teisėjos, sulaikius T. Kempi, ji per 48 valandas turės būti pristatyta į teismą suėmimo terminui nustatyti.

Vilniaus miesto apylinkės teisme penktadienį turėjo vykti baudžiamosios bylos posėdis – buvusi sinoptikė vėl kaltinama smurtu prieš sutuoktinį.

Šaukimą į teismą kaltinamoji gavo balandžio 20 dieną, jis įteiktas bute Darbininkų gatvėje. Šaukimas įteiktas ir tokiu pat adresu gyvenančiam kaltinamosios sutuoktiniui Igoriui Kornejevui.

Teisėja atkreipė dėmesį, kad tuo metu, kai buvo teikiami šaukimai kaltinamajai ir nukentėjusiajam, Vilniaus apygardos teismas jau buvo paskelbęs savo sprendimą kitoje T. Kempi byloje – joje moteris buvo įpareigota gydytis alkoholizmą ir negyventi kartu su  sutuoktiniu.

Ji gavo šaukimą, išvadų nedaro, linkusi nusikalsti.

Į teismo posėdį penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme neatvyko nei T. Kempi, nei jos sutuoktinis.

Teismo sekretorė bandė susisiekti su T. Kempi telefonu, tačiau jai nepavyko.

Teismas penktadienį paskelbė Vilniaus probacijos skyriaus informaciją, kad balandžio 26 dieną T. Kempi į tarnybą turėjo atvykti pokalbiui, tačiau paskirtu laiku moteris nepasirodė, jos telefonas išjungtas. Neatvykus nuteistajai, jai nebuvo įteiktas siuntimas gydytis nuo alkoholizmo.

Probacijos skyrius teismui pranešė, kad neturi galimybės pateikti duomenų apie situaciją, moteris ieškoma.

Kaltinamosios gynėjas Stasys Karvelis teismui sakė, kad tyrimo metu bendravo su kaltinamąja.

„Kalbos buvo, kad gal parduos butą, daugiau jokių žinių neturiu“, – sakė jis.

Teisėja L. Tarčevskaja pareiškė, kad nesant kaltinamajai, nagrinėti bylą nėra galimybės.

Prokurorė Austėja Abromaitienė pasiūlė skirti kaltinamajai suėmimą.

„Ji gavo šaukimą, išvadų nedaro, linkusi nusikalsti“, – sakė prokurorė.

Tuo metu T. Kempi gynėjas prieštaravo tokiam siūlymui, manydamas, kad suėmimas būtų per griežta kardomoji priemonė.

„Ar ji kartais nėra ligoninėje? Užtektų pavedimo policijai, kad atvesdintų“, – sakė jis.

Tai ne pirma byla, kurioje T. Kempi kaltinama smurtu prieš vyrą.

Balandžio 5 dieną Vilniaus apygardos teismas kitoje byloje dėl smurto prieš vyrą nusprendė nesiųsti moters į įkalinimo įstaigą, tačiau nusprendė, kad ji turės gydytis alkoholizmą ir negyventi drauge su vyru, prieš kurį smurtavo.

Vilniaus apylinkės teismas vasarį nusprendė panaikinti laisvės atėmimo bausmės atidėjimą T. Kempi po to, kai paskyrus bausmę ji vėl smurtavo prieš savo sutuoktinį. Išnagrinėjęs buvusios sinoptikės apeliacinį skundą, Vilniaus apygardos teismas panaikino sprendimą siųsti T. Kempi į pataisos namus.

Teismas įvertino, kad moteris stengiasi keisti savo elgesį, tačiau atkreipė dėmesį, jog tai daryti sunku gyvenant po vienu stogu su sutuoktiniu. T. Kempi išlaiko ir butą bei savo vyrą, ji teigia, kad šis ją provokuoja smurtauti. Moteris prieš kelerius metus išgyveno skaudžią sūnaus netektį, be to, daugiau Lietuvoje neturi giminių ir draugų.

Pernai gegužės 26 dieną buvusią sinoptikę teismas pripažino kalta dėl smurto prieš sutuoktinį. Moteris paleista teismo salėje, nes teismas skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Už visus nusikaltimus teismas moteriai skyrė vienų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kadangi ji prisipažino kalta, bausmė sumažinta trečdaliu – iki vienų metų ir dviejų mėnesių. Anksčiau neteistai pensininkei bausmės vykdymas atidėtas dvejiem metams.

Prokuratūros duomenimis, moteris pernai vyrui smūgiavo keptuve į galvą, medine pjaustymo lentele, plaktuku į plaštaką, tuščiu šampano buteliu smogė į veidą. Nusikaltimo įrankiais taip pat tapo stalo koja ir metalinis virdulys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS