Teismas leido suimti paauglius, įtariamus 13-mečio nužudymu | kl.lt

TEISMAS LEIDO SUIMTI PAAUGLIUS, ĮTARIAMUS 13-MEČIO NUŽUDYMU

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį leido suimti vieną iš įtariamųjų trylikamečio nužudymu. Šešiolikmetis įtariamasis suimtas dviem mėnesiams.

„Teisėja visiškai patenkino prokuroro prašymą“, - BNS antradienį sakė teismo pirmininko pavaduotoja Viktorija Šelmienė.

Antrąjį septyniolikmetį įtariamąjį teismas leido suimti mėnesiui.

Abi nutartys dėl nepilnamečių suėmimo kol kas nėra įsiteisėjusios ir gali būti skundžiamos Vilniaus apygardos teismui.

16-metis ir 17-metis, juos ginantys advokatai sako, kad abu kaltę dėl nužudymo pripažįsta, sako pasielgę spontaniškai.

Gynėjai prašė skirti intensyvią priežiūrą, naudoti apykojes, 16-metis sako, kas laisvėje dirbtų ir sportuotų.

„Mano įsitikinimu, šiuo ikiteisminio tyrimo metu yra pagrindai suėmimui ir manau, kad visi įstatymo numatyti – darys naujas nusikaltimas veikas, trukdys nustatyti tiesą, bėgs, slėpsis nuo ikiteisminio tyrimo bei teismo“ – žurnalistams teisme sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Jancevičius.

Kadangi ir auka, ir įtariamieji yra nepilnamečiai, tyrimo plačiau prokuroras nekomentuoja, teismo posėdžiai buvo uždari.

Abu įtariamieji į teismą buvo atvesti per tarnybinį įėjimą, o ne per lankytojų koridorius, per kuriuos paprastai būna vedami įtariamieji.

13-metis savaitgalį galėjo būti nužudytas spontaniškai, konkretaus motyvo nėra, sako Vilniaus policija.

„Motyvo tokio aiškaus, kad tai būtų už kažką tai. Manytume, kad labiau iš chuliganiškų paskatų sumuštas buvo. Manome, kad tai spontaniškas (nužudymas-BNS), iš chuliganiškų paskatų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas.

Jis sako, kad auką ir įtariamuosius siejo draugiški santykiai.

Vilniaus policija sekmadienį sulaikė kelis asmenis, įtariamus mirtinai akmeniu sužalojus paauglį. Pasak M. Stravinsko, įtariamųjų šeimos žinomos ir policijai, ir savivaldybei.

Komos būsenos trylikametis į ligoninę iš Vandentiekio gatvės Vilniuje atvežtas šeštadienį 17.30 val.

Jis patyrė galvos, veido bei viso kūno sumušimus. Vaikinas sekmadienį 6 valandą ryte mirė ligoninėje.

Kaip pareigūnams paaiškino metais vyresnis paauglys, jo draugą Vilkpėdės gatvėje sumušė du nepažįstami, maždaug septyniolikos metų asmenys, daužę nukentėjusįjį akmeniu.

Policija sako, kad atkurta visa nusikaltimo eiga, apklausti nepilnamečiai liudytojai.

Nužudytas mažametis policijai buvo irgi žinomas: jis pakliūdavo į policijos akiratį dėl miegojimo viešoje vietoje, keiksmažodžių vartojimo, pastebėtas neblaivus. Vaikas turėjo šeimą.

„Jis gyveno tam tikroje aplinkoje, kartu su kitais asmenimis pakliūdavo į policijos akiratį“, – sakė M. Stravinskas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

s

kada juos kars, o tėvus viešai plaks rykštėm? ar pasakys 'nununu daugiau taip nedaryk' ir paleis, o tėvus 'įspės'. galėtumėt pavardes paviešint galvažudžių...ruskiai, spėju

Nuomone.

Gauja zinoma.Advokatai gina juos.O jei butu taip ju vaikas sumustas? nemanau,kad gintu.Mires apsiginti nebegali ir advokatu kerodo kas ji gintu.O kas apginas visus nuo tokiu gauju? Istatymai nusikalteliu puseje.Mat ir Daktara ir kitus paleis .Jie garai save veda kalejime.O ar jie prikels nuzudytus?Reikia sunkiuju darbu lagerio.Kalejimas jiem per gerai.

...

Ką baisu, kai policijai rankos surištos... nes anot tos juodosios seimo Š***: "Vaikai NELIEČIAMI, jų saviraiškos teisių negalima varžyt". Tai jie ir reiškiasi akmenimis... gaila kad ne į tą juodąją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS