Senolę išžaginęs ir nužudęs jaunuolis kalės 16 metų | kl.lt

SENOLĘ IŠŽAGINĘS IR NUŽUDĘS JAUNUOLIS KALĖS 16 METŲ

Vilniaus apygardos teismas kalėti 16 metų penktadienį nuteisė jaunuolį, kuris išžagino ir nužudė 91 metų senolę.

22 metų jaunuolis taip pat turės sumokėti 10 tūkst. eurų neturtinės ir 991 eurą turtinės žalos atlyginimą byloje nukentėjusiąja pripažintai aukos giminaitei.

„Teismas įvertino byloje surinktus įrodymus ir mano, kad  kaltei pagrįsti įrodymų surinkta pakankamai. Surinkti įrodymai patvirtina, kad išžagino ir siekdamas nuslėpti nusikaltimą, nužudė bejėgiškos būklės asmenį. Nors kaltas neprisipažino, jo kaltė įrodyta“, – sakė teisėjas Arūnas Kisielius.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2016 metais rugsėjį, Vilniuje, Karoliniškių rajone.

Bylos duomenimis, moteriai į burną buvo įgrūsta bulvė, ekspertai nustatė, kad garbaus amžiaus moteris užduso nuo svetimkūnio. Neįgali nužudytoji buvo E. Viničenkos kaimynė. Auka taip pat buvo mušama.

Ši baudžiamoji byla teismui buvo perduota pernai vasarį.

Kaip skelbė prokuratūra, moters kūnas sumušta galva rastas jos bute. Aiškinantis senutės mirties aplinkybes nustatyta, kad moteris prieš mirtį patyrė seksualinę prievartą, o vėliau buvo uždusinta.

Kartu su tyrimui vadovavusiu prokuroru dirbę Vilniaus Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai įtariamojo E. Viničenkos pėdsakus aptiko Druskininkuose praėjus mėnesiui po nusikaltimo. Gindamasis, kad jokio nusikaltimo jis nepadarė, jaunuolis pareigūnams teikė įvairias versijas, teisinosi, kad tiksliai nepamena, ar rugsėjo pradžioje dirbo automobilių plovykloje, ar statybose. Tačiau gautų DNR tyrimų rezultatai patvirtino pareigūnų įtarimus dėl šį sunkų nusikaltimą įvykdžiusio asmens.

Bylos duomenimis, jaunuolis įsiveržė į garbaus amžiaus kaimynės butą, smūgiais pargriovė ją ant žemės ir išžagino.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro, tai buvo intensyvus ir sudėtingas tyrimas, nes įtariamasis nebuvo iš karto aiškus. Narpliojant senolės mirties aplinkybes, buvo apklausta daug asmenų, atlikta specialių tyrimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

išvada

Bus dar vienas gaidelis zonoje....16-ai metų....

Xcfvg

Pilni didieji prekybos centrai jaunesnių siūlančiu save,kam prievartauti.Proto neturi visai.Pasismaginai veltui,ir jokios atsakomybės.

Ona

Per maza bausme. Tokiam reiketu nupjauti ... ir dar iskastruoti !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS