Teismas pripažino „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą prioritetine | kl.lt

TEISMAS PRIPAŽINO „MG BALTIC“ POLITINĖS KORUPCIJOS BYLĄ PRIORITETINE

  • 1

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismui perduota koncerno „MG Baltic“, Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos politinės korupcijos byla, ją teismas pripažino prioritetine.

Kaip penktadienį pranešė Vilniaus apygardos teismas, bylai suteiktas prioritetinis statusas, kadangi jos nagrinėjimo operatyvumu siekiama apginti ir apsaugoti viešąjį interesą.

Bylą nagrinės teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų Ugniaus Trumpulio, Jurgitos Kolyčienės ir Stasio Lemežio kolegija. Šiai kolegijai vadovaus S. Lemežis.

Byloje įtarimai pareikšti trims juridiniams ir penkiems fiziniams asmenims: Darbo ir Liberalų sąjūdžio partijoms, koncernui „MG Baltic“, buvusiems liberalų ir darbiečių lyderiams Eligijui Masiuliui, Vytautui Gapšiui, buvusiems parlamentarams liberalams Šarūnui Gustainiui, Gintarui Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui. Jis kaltinamas davęs kyšius E. Masiuliui, Š. Gustainiui bei V. Gapšiui.

Darbo partijai įtarimai pareikšti dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis yra įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui G. Steponavičiui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Š. Gustainiui – kyšininkavimu. Buvęs Darbo partijos vadovas eksparlamentaras Vytautas Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, tuo tarpu R. Kurlianskis įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Visi įtariamieji savo kaltę neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

spektalis VEL !!!!!!! NIEKO NEBUS KAIP VISA LAIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! palos ....pirstu pagrumos ir viskas !!!!!!!!!! KOMENTARUS TRINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS