Už kyšininkavimą nuteisto advokato bėdos teismuose nesibaigia | kl.lt

UŽ KYŠININKAVIMĄ NUTEISTO ADVOKATO BĖDOS TEISMUOSE NESIBAIGIA

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį advokatui Artūrui Šukevičiui paliko galioti 750 eurų baudą, paskirtą už vengimą pasitikrinti girtumą ir neatvykimą į teismo posėdį be pateisinamos priežasties.

Balandžio 19 dieną 13 val. Vilniaus apygardos teismo teisėja, nagrinėjusi A. Šukevičiaus baudžiamąją bylą, iškvietė policijos pareigūnus. Buvo įtarta, kad kaltinamasis A. Šukevičius yra neblaivus.

Advokatas nesutiko, kad jo blaivumą alkoholio kiekio matuokliu patikrintų policija, taip pat jis atsisakė pasitikrinti blaivumą gydymo įstaigoje. Taip pat gegužės 10 dieną advokatas neatvyko į kitą savo bylos posėdį.

Teisėja nutartimi A. Šukevičiui skyrė baudą. Teismas nusprendė, kad kaltinamojo, kaip profesionalaus teisininko, veiksmai, susiję su teismo įpareigojimų nevykdymu, reikalingų pažymų nepateikimu iš gydymo įstaigų, neatvykimu į teismo posėdį be pateisinamų priežasčių, rodo nepagarbą teismui. Dėl jo veiksmų buvo skelbiamos pertraukos ir vilkinamas baudžiamosios bylos nagrinėjimas.

Iš pradžių A. Šukevičiaus baudą prašė panaikinti Vilniaus apygardos teismo. Teismas nusprendė, kad A. Šukevičiui pagrįstai paskirta bauda, jos dydis yra per pusę mažesnis nei galimos skirti baudos maksimumas.

Tada A. Šukevičius parašė skundą Lietuvos apeliaciniam teismui ir dar nurodė, kad jis vienas išlaiko 4 asmenų šeimą, moka 700 eurų dydžio paskolą bankui.

Apeliacinis teismas baudos nesumažino, teigdamas, kad nesvarsto šio klausimo. Pasak teismo, advokatas nepridėjo dokumentų, patvirtinančių teiginius apie šeimos pajamas, turimus finansinius įsipareigojimus, išlaikytinių skaičių.

Liepą Vilniaus apygardos teismas už kyšininkavimą nuteisė bankroto administratorių Liną Lobeckį ir advokatą A. Šukevičių, jiems skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės.

Bankroto administratoriui ir advokatui skirtas trejų metų laisvės atėmimas, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Abiem nuteistiesiems skirtos ir baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti teisinį darbą atėmimas ketveriems metams. Jie taip pat turės sumokėti po 950 eurų įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bankroto administratorius pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo nedidelio kiekio narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos atlikto tyrimo duomenimis, L. Lobeckis ir A. Šukevičius, veikdami bendrininkų grupėje, pagal išankstinį susitarimą reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus didelės vertės – 15 tūkst. eurų – kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų – priėmė.

Šis nuosprendis yra apskųstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

susirinkit savo variugas-kysinikus -aferiugas

ir eikit nax........su savo mafukais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS