Už sužalotą pėsčiąją motociklininkui gresia kalėjimas | kl.lt

UŽ SUŽALOTĄ PĖSČIĄJĄ MOTOCIKLININKUI GRESIA KALĖJIMAS

Vilniuje prieš teismą stojo motociklininkas, kuris kaltinamas pėsčiųjų perėjoje sunkiai sužalojęs pėsčiąją ir palikęs ją be pagalbos.

Manoma, kad Ramūnas Tandzegolskis iš avarijos vietos pabėgo, nes policijos buvo ieškomas dėl kitų nusikaltimų. Be to, vyras neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

42 metų vyras taip pat teisiamas dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo – praėjus mėnesiui po avarijos ir sulaikius įtariamąjį, per kratą automobilio „Hyundai“ bagažinėje pareigūnai aptiko didelį kiekį narkotinės medžiagos – daugiau nei 600 gramų kanapių antžeminių dalių. Motociklininkas sakė narkotikus įsigijęs iš serviso darbuotojo.

Atlikdami kratą R. Tandzegolskio gyvenamojoje vietoje, šalia namo esančiame sandėliuke pareigūnai rado ir apgadintą motociklą „Kawasaki“, vadinamąją „britvą“, kuria ir buvo partrenkta pėsčioji.

„Ėjau su dviračiu per pėsčiųjų perėją, o po 4 parų atsibudau ligoninėje“, – teismui nukentėjusios žodžius perdavė jos advokatas Gintaras Kalinauskas.

Anksčiau vyras buvo teistas septynis kartus, daug kartų baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Motociklininkui gresia dar viena laisvės atėmimo bausmė – avarijos byloje prokuroras jam prašo skirti 5 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Prokuroras Linas Gružas atkreipė dėmesį, kad nusikaltimą vyras padarė neatlikęs ankstesnės bausmės už kitus nusikaltimus, todėl iš viso jis turi kalėti 6 metus.

Atlikus bausmę ir išėjus į laisvę, prokuroras prašo trejus metus uždrausti R. Tandzegolskiui vairuoti.

Nukentėjusiosios Vesios K. advokatas G. Kalinauskas sakė, kad bendra neturtinė žalos suma siekia 11 tūkst neturtinės žalos,  4 tūkst. eurų jau atlygino „Lietuvos draudimas“, todėl advokatas prašo priteisti 7 tūkst. eurų. Jis prašė atsižvelgti, kad nukentėjusi moteris iki šiol šlubuoja, jai svaigsta galva.

Nukentėjusios atstovas atkreipė dėmesį, kad kaltinamasis turėjo pinigų ir galėjo už 1,5 tūkst. eurų įsigyti motociklą, už narkotikus sumokėjo 800 eurų, už motociklo pervežimą – 100 eurų.

Į teismą kaltinamąjį atvežė policija, R. Tandzegolskis šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už kitus nusikaltimus.

Avarija įvyko 2016 metų balandžio 23-osios vidurdienį.

Bylos duomenimis, R. Tandzegolskis., važiuodamas motociklu Vilniuje, Justiniškių gatvėje degant eismą leidžiančiam žaliam šviesoforo signalui, partrenkė ir sunkiai sužalojo per kelią ėjusią 69 metų pėsčiąją. Pėsčioji dviratį per sankryžą varėsi jai degant raudonam šviesoforo signalui. 

Tačiau tyrimo metu buvo nustatyta, kad motociklininkas pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, numatančius, kad jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas, jeigu jis gali tai pastebėti, privalo sulėtinti greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Prokuratūra mano, kad jis, nors ir turėjo tokią galimybę, laiku nesustabdė vairuojamo motociklo, kad išvengtų susidūrimo. 

Partrenkęs ir sunkiai sužalojęs pėsčiąją, R. Tandzegolskis iš įvykio vietos nuvažiavo, nesiėmęs jokių priemonių, kad nukentėjusiajai būtų suteikta pirmoji medicinos pagalba.

„Užsidegus žaliai, pradėjau važiuoti, prieš pradėdamas važiuoti tos moters nemačiau. Pamačiau bėgančią, bandžiau stabdyti, pilnai stabdyti negalėjau, jeigu smarkiai būčiau stabdęs, būčiau gulęs ant šono“, – teisme sakė R. Tandzegolskis.

Teisėjas Robertas Rainys, kuris  pripažino pats vairuojantis motociklą, jo aiškinimui, kad galėjo apvirsti, prieštaravo, primindamas, kad įvykio metu eismo sąlygos buvo geros, asfaltas buvo sausas.

Avariją matę žmonės šaukė motociklininkui, kad jis grįžtų ir padėtų nukentėjusiajai. Tačiau vyras įsėdo į taksi ir nuvyko į namus. Už motociklo pargabenimą sumokėjo 100 eurų.

„Gailiuosi, noriu atsilyginti nukentėjusiai kiek įmanoma“, – sakė R. Tandzegolskis. Vyras teismui pateikė duomenis, kad turi keturis vaikus, ruošiasi santuokai, rūpinasi kitais artimaisiais.

Teismas nuosprendį skelbs kovo 21 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rusas

Lenkas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS