„Velnio advokatas“ daugiau nebeklaidins vartotojų | kl.lt

„VELNIO ADVOKATAS“ DAUGIAU NEBEKLAIDINS VARTOTOJŲ

  • 0

Siekdamas nutraukti klaidinančią reklamą ir advokato vardo diskreditavimą, siejamą su prekės ženklu „Velnio advokatas“, 2016 m. kovo 16 d. Vilniaus apygardos teismas visiškai tenkino Lietuvos advokatūros ieškinį ir pripažino prekių ženklo „Velnio advokatas“ ir domeno vardo www.velnioadvokatas.lt registracijas negaliojančiomis.

Prekių ženklą „Velnio advokatas“  2009 m. balandžio 14 d. įregistravo UAB „Tikroji turto kaina“ ir kartu su  UAB „Nacionalinis žalos ir skolų išieškojimo centras“ naudojo jį savo paslaugų reklamai. Be prekės ženklo ir domeno registracijos panaikinimo, teismas taip pat įpareigojo bendroves  nenaudoti nuorodos „advokatas“, reklamuojant teikiamas paslaugas, bei pašalinti jau naudojamas nuorodas „advokatas“ iš turimų  reklaminių stendų ir internetinės paieškos puslapių.

„Pasitelkus „Velnio advokato“ prekės ženklą, buvo vykdoma agresyvi klaidinanti reklama, sąmoningai manipuliuojama vartotojų lūkesčiais, eskaluojami tiesos neatitinkantys advokato profesijos stereotipai. Nepavykus susitarti, kreipėmės į teismą, siekdami užkirsti kelią nesąžiningai konkurencijai ir advokato vardo žeminimui”, - sakė prof. dr. Ignas Vėgėlė, Advokatų tarybos pirmininkas. 

Teismas pripažino, kad UAB „Tikroji turto kaina“ ir UAB „Nacionalinis žalos ir skolų išieškojimo centras“  plačiai naudojamas prekių ženklas „Velnio advokatas“ klaidina visuomenę – atsakovai nėra advokatai, turintys teisę teikti advokatų paslaugas, o jų skleidžiama reklama naudojant žodį „advokatas“ atitinka klaidinančios reklamos turinį ir kenkia sąžiningai konkurencijai.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo gali būti apskųstas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS