Vilniaus rajone per gaisrą žuvo žmogus | kl.lt

VILNIAUS RAJONE PER GAISRĄ ŽUVO ŽMOGUS

  • 0

Vilniaus rajone, Juodšiliuose, užsidegus dviejų aukštų namui, žuvo vyras, iš namo buvo išvesti 5 žmonės, 3 iš jų vaikai.

Name Šv. Uršulės gatvėje gyveno daugiau nei 10 žmonių, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pranešimas apie gaisrą buvo gautas trečiadienio vakarą 22.17 val.

Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė pusiau medinis - pusiau mūrinis dviejų aukštų namas. Išdegė medinės pastato dalies vidus pirmame ir antrame aukšte. Sudegė apie 40 kvadratinių metrų stogo.

22.53 val. rastas stipriai apdegęs 59 metų vyro kūnas. Tai jau 37-oji gaisro auka šiemet.

Kad kažkas atsitiko, suprato vieno buto gyventojas, kai dingo elektra. Jis išėjo  pasižiūrėti į lauką ir pamatė, kad namas jau dega. Jis iškvietė ugniagesius ir ėmė belstis į visų kaimynų duris, kad žmonės prabustų ir išeitų iš savo namų.

Gyventojams su vaikais teko palikti namus. Butai apdegė, aprūko ir buvo sulieti vandeniu. Pasak kaimynų, žuvęs žmogus niekur nedirbo, gyveno iš pašalpų, mėgdavo išgerti ir rūkyti. Policija skelbia, kad gaisras galėjo kilti dėl neužgesintos nuorūkos.

Ugniagesiai skelbia, kad šios nelaimės galėjo ir nebūti, jeigu name būtų įrengtas  autonominis dūmų  detektorius. Jis galėjo išgelbėti ne tik šio vyro gyvybę, bet ir  gyventojų turtą.

„Dešimt metų lankėme gyventojus ir dovanodavome jiems dūmų detektorius, aiškindavome, kad kilus gaisrus jis gali išgelbėti jų gyvybę“, – sakė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Giedrius Jasionis.

Ugniagesiai dar kartą primena gyventojams, kad nuo gegužės 1 d. visuose  gyvenamuosiuose būstuose privaloma įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Visus metus Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalyje organizuoja prevencinę akciją „Gyvenkime saugiai“. Jos metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai gelbėtojai ketina aplankyti apie 100 tūkst. gyvenamųjų  būstų visoje Lietuvoje, konsultuoti gyventojus ir skatinti įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Pernai šalyje, suveikus šiems prietaisams, buvo išgelbėta ne viena gyvybė.

Neretai gaisrai kyla naktį, tad, turint šį prietaisą namuose, šaižus jo garsas prikelia iš miego ir tragedijos dažniausiai pavyksta išvengti.

Šiemet šalyje jau kilo 2385 gaisrai, iš jų gyvenamosios paskirties pastatuose – daugiau kaip 1 tūkst. gaisrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS