Vilniuje užpulto ekvadoriečio atsiprašė policija: koją pakišo kalbos barjeras | kl.lt

VILNIUJE UŽPULTO EKVADORIEČIO ATSIPRAŠĖ POLICIJA: KOJĄ PAKIŠO KALBOS BARJERAS

  • 8

Liepos 19 dieną Vilniuje buvo užpultas ekvadorietis Fabianas Sanchezas. Siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimu, Vilniaus Lukiškių aikštėje ketvirtadienį planuojama protesto akcija. O po pranešimų apie mitingą Lietuvos policija antradienio popietę pateikė ir daugiau detalių apie šį visuomenę papiktinusį incidentą.

Ekvadorietis F. Sanchezas socialinio tinklo "Facebook" paskyroje užpuolimo dieną rašė, kad Vilniuje, Petro Vileišio autobusų stotelėje, jį užpuolė du maždaug 20 - 25 metų vyrai. Anot ekvadoriečio, jie apie 5 - 6 kartus trenkė jam į veidą ir galvą bei šaukė "Lietuva lietuviams". 

Anot F. Sanchezo, jis nedelsiant kreipėsi į policijos pareigūnus, tačiau uždavę vos kelis klausimus, jie teigė negalėsiantys daug kuo pagelbėti. 

Portalas jau rašė, kad Lietuvos liberalus jaunimas dėl šio incidento ketvirtadienį organizuoja protesto akciją, o joje žada dalyvauti ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. 

Kaip rodo surinkti duomenys, dėl kalbos barjero, pareigūnai ir nukentėjęs asmuo ne visiškai suprato vieni kitą, dėl ko ir kilo nesusipratimas.

Protesto akcijos organizatoriai teigia, kad policija vengia tirti neapykantos nusikaltimus. Ir nors iš pradžių policijos pareigūnai nematė pagrindo pradėti ikiteisminio tyrimo dėl užpuolimo (neva nebuvo gautas asmens pareiškimas), visgi po skelbimų apie planuojamą mitingą policija pranešė, kad antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl užsieniečio užpuolimo.

Socialiniame tinkle "Facebook" savo paskyroje Lietuvos policija pateikė ir daugiau detalių apie ekvadoriečio sumušimą. 

Kaip rašo policija, ketvirtadienį bendruoju pagalbos tel. 112 buvo gautas pranešimas (anglų kalba), kad šis asmuo buvo sumuštas, o jį nuskriaudę asmenys šaukė „Lietuva lietuviams“. Nukentėjęs nurodė įtariamųjų požymius.

"Policija, gavusi pranešimą, į įvykio vietą atvyko per 7 minutes, juos pasitikęs Fabian paaiškino, kad prieš kelias minutes jį sumušė asmenys ir pasišalino. Liudytojų nebuvo, įvykį galėjo matyti nebent pravažiuojantys automobiliai. Pareigūnams paklausus, ar jam reikia medikų pagalbos, jis jos atsisakė. Kadangi Fabian nekalba lietuviškai, pareigūnai su piliečiu bendravo angliškai. Kaip rodo surinkti duomenys, dėl kalbos barjero, pareigūnai ir nukentėjęs asmuo ne visiškai suprato vieni kitą, dėl ko ir kilo nesusipratimas", – rašoma antradienio popietę paskelbtame policijos įraše.

Pareigūnai teigia, kad jie pasiūlė F. Sanchezui rašyti pareiškimą, taip pat siūlė vykti į policijos įstaigą, kur atvyks vertėjas, tačiau, kaip aiškėja dabar, nukentėjęs to aiškiai nesuprato.

Kaip rašoma policijos "Facebook" paskyroje, pabendravę su piliečiu, pareigūnai apie 20 minučių aplinkinėse gatvėse ir kiemuose ieškojo įtariamųjų pagal nurodytus požymius. Neradę jų, pareigūnai tęsė patruliavimą, o įvykio medžiaga užregistruota ir perduota tolimesniam tyrimui į policijos komisariatą.

Policijos komisariato vadovas, įvertinęs gautą medžiagą, nurodė patikslinti aplinkybes ir spręsti dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo (įstatymas tam numato 10 dienų terminą).

"Įvertinus surinktus duomenis, peržiūrėjus vaizdo kameras, išklausius garso įrašus, patikslinus kitas svarbias aplinkybes, šiandien ryte pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str. 1 d.) ir neapykantos kurstymo (BK 170 str. 2 d.). Nukentėjęs asmuo apklaustas, jis išsamiai paaiškino aplinkybes", – rašoma policijos paskyroje socialiniame tinkle "Facebook".

Policija tikina, kad šis įvykis ir toliau tiriamas ir atsiprašo dėl kalbos barjero ir nesusiskalbėjimo bei dėl to, kad nukentėjusiajam teko patirti tokių nemalonumų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kaip taip gali būti?

Atvyko policija per 7 minutes ir nieko nerado,jokių mušeikų,jokių liudininkų,bet gal jų ir nebuvo,o ekvadorietis viską išsigalvojo.Matyt ir angliškai šlebezdavoja ne kaip,jei nesuprato ką sako policija.Tai ko tada makaluojasi po Lietuvą.

idomu

o kada /padurkas/ su savo armija atsiprasys N.Venskienes?

nera

ko cia belstis jei nemoki kalbos uztenka savu bomzu.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS