Ž. Žvagulis išteisintas dėl melagingų parodymų Darbo partijos byloje | kl.lt

Ž. ŽVAGULIS IŠTEISINTAS DĖL MELAGINGŲ PARODYMŲ DARBO PARTIJOS BYLOJE

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį dėl melagingo parodymų davimo Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje išteisino atlikėją Žilviną Žvagulį.

Prokuratūra siūlė jam skirti 7532 eurų baudą.

Ž. Žvagulis kaltintas, kad melagingai liudijo posėdyje apklausiamas Darbo partijos neoficialios buhalterijos byloje 2012 metų rugsėjo 7 dieną. Prokuratūra kaltino, kad Ž. Žvagulis davė melagingus parodymus, jog koncertuodamas Darbo partijos renginiuose, pagal sutartį, kurią iš Darbo partijos pusės pasirašė „darbietė“ Vitalija Vonžutaitė, 2005-2006 metais jis jokio honoraro negaudavo, koncertavo tik už transporto išlaidas, kurios siekė 400-500 litų, esą tūkstantinio atlygio už koncertus nebuvo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas mano, kad Ž. Žvagulis buvo verčiamas duoti parodymus prieš save.

Generalinės prokuratūros prokuroras nelinkęs sutikti su teismo nuosprendžiu ir ketina jį skųsti. Jis sako, kad už melagingus parodymus buvo nuteista ir dainininko vadybininkė, nuosprendis yra įsiteisėjęs.

Prokuratūros duomenimis, už Ž. Žvagulio koncertus buvo mokama iš neoficialios partijos kasos, už kiekvieną koncertą jam buvo sumokama po 5 tūkst. litų. Darbo partijos būstinėje rastuose išlaidų orderiuose nurodyta, kad Ž. Žvaguliui už vieną koncertą mokėti 5 tūkst. litų (apie 1,4 tūkst. eurų).

2013 metų liepą Darbo partijos byloje nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas prokuratūrai pasiūlė įvertinti galbūt melagingus kai kurių liudytojų parodymus. Tarp šių liudytojų buvo paminėti tuometiniai Seimo nariai, „darbiečiai" Valdas Skarbalius, Saulius Bucevičius, žinomi atlikėjai Ž. Žvagulis ir Juozas Liesis. Buvę Seimo nariai ir J. Liesis taip pat perduoti teismui.

Per visą tyrimą dėl melagingų parodymų įtarimų sulaukė 20 asmenų.

Už melagingų parodymų davimą įstatymas numato baudą, viešuosius darbus, laisvės apribojimą, laisvės atėmimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS