Europos Parlamente kalbės apie bankus ir baudžiamąsias bylas | kl.lt

EUROPOS PARLAMENTE KALBĖS APIE BANKUS IR BAUDŽIAMĄSIAS BYLAS

  • 0

Ketvirtadienį Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komitetas balsuos dėl ES bankų pertvarkymo taisyklių ir specialaus fondo minėtam pertvarkymui užtikrinti. Siūloma kurti ES lygio instituciją, kuri spręstų dėl poreikio pertvarkyti atskirus ES bankus. Taip pat siūloma steigti atskirą fondą, finansuojamą ES bankų, kuris padengtų pertvarkymo kaštus ir taip padėtų išvengti išlaidų mokesčių mokėtojams, apsaugotų indėlius ir apribotų įstaigų žlugimo išorinę žalą.

Šios taisyklės būtų privalomos euro zonos šalims, tačiau prie jų galėtų prisijungti ir šiai zonai nepriklausančios ES valstybės. EP siūlomi taisyklių pakeitimai: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-519.706+01+DOC+PDF+V0//LT&language=LT.  Po balsavimo dėl taisyklių pakeitimo EP nariai spręs, ar pradėti derybas su ES Taryba dėl šių taisyklių.

Taip pat ketvirtadienį EP Piliečių laisvių komitetas spręs, ar pritarti su ES Taryba pasiektam susitarimui dėl Europos tyrimo orderio baudžiamosiose bylose. Naujosios taisyklės paskatins glaudesnį ES valstybių teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą renkant įrodymus, nustatys aiškius įrodymo surinkimo ir perdavimo ir vienos ES valstybės į kitą terminus.

EP pranešimas: http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/libe/pr/889/889747/889747lt.pdf

Išsamesnė informacija: http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/agenda/2013-W46

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS