Kauno mieste sustatyti nauji automobilių stovėjimą ribojantys kelio ženklai | kl.lt

KAUNO MIESTE SUSTATYTI NAUJI AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMĄ RIBOJANTYS KELIO ŽENKLAI

  • 2

Kauno miesto savivaldybė ir „Kauno švara“ beldžiasi į vairuotojų sąžinę, bei ragina gyventojus atkreipti dėmesį į naujus kelio ženklus, kurie tam tikromis dienomis ir valandomis riboja automobilių stovėjimą šalikelėse. Anot specialistų, šie automobiliai trukdo tiek valyti, tiek barstyti gatves.

Prašymas vairuotojams

Kauno miesto savivaldybės atstovai pripažino, jog problema, kai vairuotojai užstato gatves ir dėl to neįmanoma jų tinkamai nuvalyti, iš tiesų egzistuoja. Būtent dėl to jau dabar sustatyti 8 nauji stovėjimą ribojantys kelio ženklai, o artimiausiu metu svarstoma tam tikrose Kauno vietose apriboti leidžiamą automobilių statymo laiką. Visgi tikimasi, kad vairuotojai bus sąmoningesni, ir vietoj gatvių geriau rinksis aikšteles, kuriose saugiai paliks savo automobilius.

„Iš tiesų vairuotojai tampa vis labiau sąmoningi, tačiau problema vis dar išlieka aktuali. Todėl tiek anksčiau, tiek ir dabar įrenginėjame stovėjimo laiką ribojančius ženklus, tam, kad „Kauno švara“ galėtų tinkamai atlikti gatvių valymo darbus. Blogiausia, kai nesilaikoma KET ir automobiliai statomi ant pėsčiųjų takų, žalios vejos ar pan“, – apie tai, kad vairuotojai turėtų atsakingai pasirinkti automobilio statymo vietą sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Šiltuoju sezonu kelininkams neišvalius miesto gatvių, mieste didėja kietųjų dalelių koncentracija, kyla daugiau dulkių. Tuo tarpu žiemos sezono metu, sustatyti automobiliai neleidžia gatvių pabarstyti druska, dėl ko gali kilti avarinių situacijų. Tokiais atvejais gatvėse kaupiasi nešvarumai,

miestas atrodo netvarkingai. Be to, pakilęs vėjas išnešioja pirmoje eismo juostoje susikaupusį smėlį po visą gatvę.

„Yra vietų, kur kelio ženklai leidžia automobilius laikyti ant gatvės, tačiau prašytumėme vairuotojų paieškoti laisvos vietos specialiai tam skirtose vietose. Kai automobiliai ženklų galiojimo laikotarpiu statomi miesto gatvėse, negalime atlikti valymo darbų ir pirma eismo juosta lieka visai nevalyta. Ypač centrinėje miesto dalyje bei pagrindinėse Kauno arterijose gatvės dažniausiai valomos būtent nakties metu, nes tuomet būna mažiausias eismo srautas.“, – komentavo bendrovės „Kauno švara“ Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Linas Bužinskas.

„Kauno švaros“ atstovas patikino, kad vis dar dažnai pasitaiko atvejų, kai vairuotojai automobilius palieka ir ties atliekų konteineriais, dėl ko šiukšliavežės negali prie jų privažiuoti ir išvežti gyventojų išmestų atliekų.

Gairės: Švara 2019
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Irena

Kodėl nepadaroma kai Ispanijoje.Vieną savaitę automobiliai statomi kaireje gatves puseje,o kitą-dešineje.Apie tai įspeja esantys gatveje ženklai.Tai netrukdomai valomos gatves.

jėga

Labai gerai. Žmonės palieką mašinas ir marinuoja judriausiose Kauno gatvėse - gal privers susimąstyti ir nesiskųsti kelininkų darbu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS