Sustabdyta itin apleistose patalpose veikusi mėsos produktų gamintoja | kl.lt

SUSTABDYTA ITIN APLEISTOSE PATALPOSE VEIKUSI MĖSOS PRODUKTŲ GAMINTOJA

  • 0

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Telšių departamento inspektoriai atliko neplaninį patikrinimą Telšiuose įsikūrusioje mėsos pusgaminių gamybos įmonėje UAB „Restera“. Patikrinimo metu aptikti ir užfiksuoti šiurkštūs higienos pažeidimai. Įmonės veikla sustabdyta ir veiklą galės atnaujinti tik pašalinusi visus pažeidimus.

Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje, visuose gamybos etapuose trūksta elementarios higienos, visur susikaupę nešvarumai, gamybinis inventorius sudėtas ant palangių, sulūžusių lentynų. Gamybinės patalpos ypač apleistos: sienos padengtos pelėsiu, nusitrynusiais dažais, išdaužytos skylės, patalpas skiriančios užuolaidos suplyšusios, nešvarios, pajuodusios, padengtos pelėsiu. Patalpoje fiksuotos ir susikaupusios graužikų išmatos. Gamyboje naudojami indai padengti pelėsiu, susikaupusiais nešvarumais.

Žaliavų laikymo kameroje, paviršiai taip pat padengti pelėsiu. Ant lubų kaupiasi kondensatas, kamerų durys padengtos storu ledo sluoksniu, nesandarios. Nustatyta, kad žaliavos saugomos pažeidžiant laikymo sąlygas, todėl bus sunaikintos.

Maisto produktų laikymo vieta aptikta nešvari, sienos ir lubos taip pat padengtos pelėsiu, ant maisto pakuočių laša drėgmė nuo apipelėjusio ir šlapio nuo besikaupiančio kondensato ventiliatoriaus. Rankoms plauti ir dezinfekuoti buvo naudojamos medžiagos, kurių galiojimo laikas pasibaigęs.

Nustatyta, kad savikontrolės žurnalai, kuriuose fiksuojami maisto saugai užtikrinti svarbūs veiksniai (įrašai apie patalpų valymą, temperatūrų kaitą ir pan.) buvo pildomi fiktyviai (rašoma, kad patalpos valomos kasdien). Be to, šeši gamybos zonoje dirbantys darbuotojai nepasitikrinę sveikatos.

Atlikus visas procedūras, sustabdytai įmonei bus taikoma nuobauda. Taip pat surašytas teikimas įtraukti įmonę į VMVT viešinamą Nepatikimų įmonių sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS