Turkijos ambasadoriaus vizitas | kl.lt

TURKIJOS AMBASADORIAUS VIZITAS

  • 0

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose viešėjo Turkijos Respublikos ambasadorius Gökhan Turan, reziduojantis Lietuvoje nuo šių metų pradžios, ir jį lydinti delegacija: ambasados patarėjas komercijos klausimais Muhammet Karakaya, ambasados antrasis sekretorius Özgür Onay, taip pat Oktay Gözütok – Turkijos-Lietuvos verslo tarybos (DEIK) pirmininkas, Murat Didin – krepšinio komandos „Jonava-Sintek“  viceprezidentas,  Emre Bulak – „Kayı“ grupės atstovas Lietuvoje, Semih Coşkun – Sintek grupės atstovas.

 Su svečiais susitiko rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius, bendrovių „Kautra“,  „Continental  Transport“, „Tranzito paslaugų centras“, „Park INN By Radisson Kaunas“, „Katuitai“,  Marijampolės LEZ atstovai.

„Turkija yra svarbi Lietuvos užsienio prekybos partnerė. Nuo 2010 m. Jūsų šalis nuolat patenka tarp 25 svarbiausių Lietuvos užsienio prekybos partnerių”, - sakė rūmų prezidentas Z. Dargevičius. - Mes džiaugiamės, kad turkai aktyviai investuoja Lietuvoje ir tai daro žymiai sparčiau nei Lietuvos verslininkai Turkijoje. Per 15 metų Jūsų šalies verslininkai Lietuvoje investavo net 2 mlrd. JAV dolerių,. Lietuvos įmonės Turkijoje – 22 mln. JAV dolerių”.

„Diplomatas – tai ne tik politikos, bet ir ekonomikos atstovas. Todėl skiriu daug dėmesio ekonominių ryšių plėtojimui”, - kalbėjo Turkijos ambasadorius Gökhan Turan, pabrėžęs bendradarbiavimo galimybes ne tik tradicinio verslo, bet ir gyvybės mokslų, pažangiausių technologijų srityse.

Ambasados patarėjas komercijos klausimais Muhammet Karakaya išskyrė keturis sektorius, kuriuose galima ypač sparčiai judėti pirmyn: tai IT, finansų technologijos, transportas ir medienos apdirbimas. Lietuvai gali būti naudingi Turkijos automobilių, pramoninės įrangos, tekstilės ir statybų sektoriai.

Beje, tarp 250 didžiausių pasaulyje statybos rangovų yra 46 Turkijos rangovai. Vienas iš jų – „Kayi Construction“ šiuo metu vykdo Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbus.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Turkijos atstovais dalyvauja bendruose ES projektuose. Viename iš jų dalyvavo Stambulo chemijos ir chemijos produktų asociacija, kartu sukuriant mokymo programą šio sektoriaus darbuotoams apie pažangius gamybos metodus ir technologijas. Šių metų balandį kartu su Trabzon (Turkija) prekybos ir pramonės rūmais pradėsime vykdyti naują projektą, kurio metu keisimės gerąja patirtimi teikiant inovacijų diegimo, produktų kūrimo ir komercializacijos paslaugas.

GALERIJA

  • Turkijos ambasadoriaus vizitas
  • Turkijos ambasadoriaus vizitas
  • Turkijos ambasadoriaus vizitas
  • Turkijos ambasadoriaus vizitas
  • Turkijos ambasadoriaus vizitas
  • Turkijos ambasadoriaus vizitas
Asmeninio archyvo nuotrauka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)