Amžinas laukimas | kl.lt

AMŽINAS LAUKIMAS

Kol visa Lietuva (na, bent jau didžioji jos dalis) laukia išrinktojo prezidento inauguracijos, tolimojo Tokijo gyventojai jau beveik šimtą metų irgi gyvena laukimu. Tik jiems labiau aktualu ne šventės, o fatališkas žemės drebėjimas, kuris gali įvykti bet kurią dieną X.

Tą prognozuoja vietos mokslininkai. Jie tikina, jog egzistuoja bent 70 proc. tikimybė, kad mažiausiai 7 balų stiprumo žemės drebėjimas smogs Tokijui iki 2050 m. Ir tai turėtų būti labai baisu. Japonai tą žino ir tam ruošiasi ne vienus metus.

Kitaip tariant, tokijiečiams žemės plutos stabilumas svarbesnis nei politinis, mums gi – atvirkščiai. Pastaruoju metu "valstietiškas" Seimas intrigomis pasiekė tokią būklę, kad dabar valdančiajai partijai jau galėtų vadovauti bet kas, net ir šio darinio kūrėja, pirmoji pirmininkė K.D.Prunskienė, bet ir tai vargiai padėtų.

Akivaizdu, kad šiųmečiai rinkimai ir ypač jų rezultatai kai kam negrįžtamai sujaukė protą.

Akivaizdu, kad šiųmečiai rinkimai ir ypač jų rezultatai kai kam negrįžtamai sujaukė protą. Kaip kitaip paaiškinti grasinimus: "Jei nelaimėsiu, išeisiu! Tikrai, tikrai. Nors ne, geriau, pasiliksiu. Tai buvo tik emocijos."

Ir šitai ne šiaip kokio darželinuko ar hormonų veikiamo paauglio svaičiojimai, o vieno iš trijų valstybės vadovų nuolatinė būsena pastarąjį šių metų ketvirtį.

Kaipgi tai turėtų vertinti rinkėjai, kuriems aktualus politinis stabilumas valstybėje? Atlaidžiai? Ar laukti dar vieno mokyklinio rašinėlio paviešinimo socialiniuose tinkluose, kuris padėtų suvokti to "vieno iš trijų" emocinę būklę?

Tačiau rinkėjai, kaip tie japonai dėl žemės drebėjimo, irgi priversti laukti. Laukti, kol savo noru išsivaikščios Seimo "valstiečiai" kas kur, laukti priešlaikinių rinkimų, laukti, kada apsiramins Kultūros komiteto pirmininkas ar apsispręs premjeras. Laukti, kada pagaliau bus liautasi švaistyti valstybės turtą, ir valstybininkai ims dirbti tiems, iš kurių saujos duoną valgo.

Mūsų laukia ilgas laukimas. Ir tam tikra prasme pavydu japonams, jie bent žino apytikslę žemės drebėjimo datą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Janice Mitchell

„Google“ sumokėjo už kiekvieną internetinį darBą iš namų nuo 15000 iki 33000 dolerių per mėnesį. Mano jaunesnysis brolis buvo be darbo tris mėnesius, o ankstesnis mėnuo jo čekis buvo 29952 JAV doleriai, dirbant namuose 4 valandas per dieną, o pajamos gali būti dar didesnės laikas ... Taigi aš pradėjau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.W­o­rkLinks3.Com

Konservu

pasvinkusiu kvapas pasklido, gabrieliaus issiilgusios svajones pro zydincias obelis, jau seniai nuzydejo

Anima

Pritariu autorei.Tačiau mažai tikėtina,ar eis jos žodžiai į dangų.Tikint reitingais,karbauskinė šutvė vis dar kabo gana aukštai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS