Atlaidų laukimas | kl.lt

ATLAIDŲ LAUKIMAS

Spalis – vienas tų retų mėnesių, kai nėra nė vienos valstybinės, religinės ar kokios kitos visuotinės šventės. Bent jau pas mus. Spalyje glūdi tik šiaip kažkokios specifinės datos, skirtos pavienėms socialinėms grupėms – pagyvenusiems žmonėms, policininkams ar dar kam nors.

Sakykime, šiandiena svarbi oftalmologams, kurie kaip tik mini Pasaulinę regėjimo dieną. Arba štai prieštaringai vertinamam veikėjui Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai šiandien būtų sukakę 110 metų.

Bet tai svarbu tik labai siauram žmonių ratui, iš esmės spalio mėnesį visiems vieningai ką nors švęsti lyg ir nėra ką, išskyrus nebent tik artėjančius Seimo rinkimus, tuos visuotinius politikų atlaidus, ir tai tik kas ketverius metus.

Iš esmės spalio mėnesį visiems vieningai ką nors švęsti lyg ir nėra ką, išskyrus nebent tik artėjančius Seimo rinkimus, tuos visuotinius politikų atlaidus, ir tai tik kas ketverius metus.

Bažnyčia paprastai atlaidais vadina šventę, dažniausiai siejamą su Švč. Mergelės Marijos ir šventųjų gyvenimais.

Tądien tikintieji, atlikę nustatytas apeigas, gali gauti nuodėmių atleidimą ir pelnyti atlaidus sau bei mirusiesiems.

Šiuo atžvilgiu pasaulietiniai Seimo rinkimų atlaidai savo esme nedaug kuo skiriasi nuo religinių. Dievo Motinos vietą čia siekia užimti bet kuri partija, o šventasis yra kone kiekvienas kandidatas (vieni garsesni, kiti mažiau žinomi), išskyrus gal tik tuos, kurie anketoje buvo priversti įrašyti savo ankstesnį teistumą ar net teistumus, tačiau ir šie veikėjai turi lygiai tokias pat teises būti pakelti į pateptųjų luomą.

Tik štai čia jau viskas priklausys nuo rinkėjų (kurie šiuose pilietiniuose atlaiduose pakylėti į tam tikrą teisėjų lygmenį) malonės.

Todėl politikų atnašavimai ir aukos turi būti saikingos, santūrios, nepiktinančios ir ne per daug įžūlios.

Tačiau kaip tai padaryti, kai iki tų atlaidų beliko vos trys nepilnos dienos? O laikas spaudžia, rinkėjai dar neįtikinti, kad aš esu pats geriausias ir tik aš esu tas, kuris verčiausias tų ketverių metų užtikrinto gyvenimo!

Daug jėgų atima Seimo atlaidai, bet stengtis verta vardan savęs, vardan savo šeimos ir galbūt net ir dėl tos Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

P.Astai

REIKĖTŲ prisiminti ,kad 1992 metų spalio mėnesio 25 dieną įsigaliojo Pagrindinis šalies įstatymas LR Konstitucija !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS