Atsakas skeptikams | kl.lt

ATSAKAS SKEPTIKAMS

ALBA, "Anadolu", "Armani" – viršuje, o "Žalgiris" ir "Zenit" – dugne. Tai ne naujojo Eurolygos sezono prognozės, o vaizdas oficialioje turnyro lentelėje, buvęs prieš jo startą.

Dar prieš keletą metų ši aklai pagal abėcėlę surikiuota grandinėlė gal ir atrodytų reali, bent jau kalbant apie autsaiderius. Juk ir prieš 2017–2018 m. sezono pradžią žalgiriečiai buvo linksniuojami tarp pačių silpniausių Eurolygos ekipų, o jų finišas pačiame rikiuotės gale buvo vertinamas kaip labai tikėtinas. Krepšinio ekspertai tąsyk "Žalgirio" šansus laimėti turnyrą prilygino skrydžiui į Marsą, o lažybininkai didžiausiems optimistams žadėjo aukso kalnus. Vien už patekimą į finalo ketvertą siūlyta statomą sumą padidinti keliolika, už titulą – net 200 ar 300 kartų. Kuo viskas baigėsi, pamename puikiai – žalgiriečiai nukalė ne vieną sensaciją, nužygiavo iki finalo ketverto, o ten, Belgrade, sukūrė tikrą krepšinio šventę Lietuvai, patiesdami galingąjį Maskvos CSKA ir pasidabindami bronzos medaliais.

Lažybininkai vėl netiki "Žalgiriu", jį nugrūsdami ne tik už finalo ketverto, bet ir už atkrintamųjų varžybų aštuntuko borto. 12-oji vieta tarp 18-os dalyvių, ekspertų manymu, būtų realus spėjimas.

Panašiai – ir šiemet. Lažybininkai vėl netiki "Žalgiriu", jį nugrūsdami ne tik už finalo ketverto, bet ir už atkrintamųjų varžybų aštuntuko borto. 12-oji vieta tarp 18-os dalyvių, ekspertų manymu, būtų realus spėjimas. Esą Lietuvos čempionai meistriškumu ir galimybėmis aikštėje nusileidžia daugiau nei dešimčiai Senojo žemyno klubų. Tiesa, tikimybė triumfuoti turnyre jau vertinama gerokai palankiau (bene penkis ar šešis kartus) nei prieš porą metų.

Iš tiesų su pernykščiu lyderiu Brandonu Daviesu atsisveikinę ir savo sudėtį gerokai perkratę kauniečiai turės atlikti didžiulį darbą, kad įgautų reikiamą pagreitį ir išgyventų aršioje konkurencinėje kovoje. Tačiau "Žalgiris" rankovėje vis dar saugo savo pagrindinius kozirius – profesinę brandą pasiekusį trenerį Šarūną Jasikevičių, pernykščius lyderius Marių Grigonį ir Edgarą Ulanovą bei perspektyvius naujokus. Neverta net abejoti, kad tokia tvirta kortų kaladė nukirs daugelio priešininkų tūzus ir vėl pamokys Europą pagarbos lietuviškam krepšiniui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lina

Pradžia sezono tai nekokia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS