Atsisveikinimas su ūsais | kl.lt

ATSISVEIKINIMAS SU ŪSAIS

Kieno ūsai pasaulyje garsiausi? Mokslo ir meno šviesulių Alberto Einsteino, Salvadoro Dali ar Charlie Chaplino?

Kieno ūsai pasaulyje garsiausi? Mokslo ir meno šviesulių Alberto Einsteino, Salvadoro Dali ar Charlie Chaplino? O gal Trečiojo reicho diktatoriaus Adolfo Hitlerio ar nepraustaburnį Boratą įkūnijusio britų komiko Sacha Barono Coheno? Šios savaitės ūsuočių nominacijos lyderiu Lietuvoje neabejotinai buvo Paulius Jankūnas. Užteko šalies krepšinio rinktinės puolėjui šiek tiek paeksperimentuoti su išvaizda ir žinios apie šiuos pokyčius beveik užgožė visas kitas dienos naujienas. Į šešėlį pasitraukė netgi tradiciškai lankytojų paspaudimais dosnios krepšininkų automobilių, laikrodžių ar jų palydovių temos.

Bene visų didžiųjų Lietuvos portalų antraštėse mirgėjo du žodžiai: "ūsai" ir "Jankūnas". Greta išsamaus aprašymo apie žaidėjo įvaizdžio pokyčius neišrankus skaitytojas masintas įvairaus plano nuotraukomis, kuriose herojaus veidas parodytas visais įmanomais rakursais. Kai kas net spėjo surengti apklausas, siūliusias lankytojams balsuoti: ar tinka puolėjui ūsai, ar ne. Sulaukta šūsnies komentarų, kuriuos įsijautę, lyg pristatinėtų mokslinę disertaciją, kurpė ne tik mados prašalaičiai, bet ir grožio profesionalais save vadinantys ekspertai. Stebint iš šalies atrodė, kad jokios kitos naujienos iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, pradėjusios rengtis Europos čempionatui, stovyklos savo svarba nė iš tolo neprilygsta minėtai dilemai.

Emocingos virtualių stilistų batalijos baigėsi taip pat staiga, kaip ir įsiplieskė. Rinktinės veteranas ėmė ir nusirėžė savo aksesuarą. Be jokių skrupulų, tiesa, paaiškinęs, kad savo tikslą pasiekė – laimėjo lažybas su Robertu Javtoku.

Gaila. Įdomu, kiek dar iečių būtų sulaužyta tuščiai diskutuojant, ar tinka, ar netinka, trukdo žaisti ar padeda, svarbiausia, spėliojant, kada ūsai pasieks liepto galą, tiksliau – skustuvo ašmenis. Turbūt išeitų visas romanas, neprastesnis už Ernesto Hemingway'aus šedevrą "Atsisveikinimą su ginklais".

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gal geriau parašom straipsnį apie Zigmo antakius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS