Čempionatas be žmogėdrų | kl.lt

ČEMPIONATAS BE ŽMOGĖDRŲ

Šios dienos nekantriai laukė Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo, Robertas Lewandowskis, Kylianas Mbappe ir daugybė kitų geriausių pasaulio futbolininkų. Ne todėl, kad balandžio 1-ąją, Tarptautinę melagių dieną, iškrėstų pokštą savo draugams. Šiandien jie sužinos savo varžovus 2022-ųjų pasaulio čempionate Katare.

Dohoje ištraukti burtai 32 rinktines suskirstys į aštuonias grupes, kuriose jos pradės kovą dėl prestižiškiausio trofėjaus sporto pasaulyje. Didžiausio planetos sporto įvykio reikšmės neįmanoma pervertinti. Užtektų paminėti vien faktą, kad, jeigu pirmenybės šiemet būtų rengiamos Rusijoje, kaip tai nutiko 2018-aisiais, karo Ukrainoje nebūtų. Kremlių valdanti saugumiečių ir oligarchų gauja nerizikuotų galutinai susigadinti reputacijos tarptautinės bendruomenės akyse. Bent jau iki gruodžio, kai turnyras baigsis. Beje, ir šiemet vykusios Pekino žiemos olimpinės žaidynės taip pat pasitarnavo kaip agresiją stabdantis faktorius. Deja, neilgam – vos jos pasibaigė, orkos susirengė į kruviną žygį. Paaukodamos savo neįgaliuosius sportininkus, kurie visiškai prognozuojamai buvo išmesti iš paralimpiados, nurašydamos savo šalies futbolo rinktinę, turėjusią šansą vykti į Katarą, ir visą sportą apskritai. Orkoms tai nesvarbu. Žmonių gerovė šioje šalyje niekada nebuvo prioritetas. Ką jau ten gerovė. Kremliaus žmogėdros tūkstančiais aukoja savo jaunų žmonių gyvybes, be sąžinės graužaties nurašydami juos į karo nuostolių statistinę eilutę.

Kremliaus žmogėdros tūkstančiais aukoja savo jaunų žmonių gyvybes, be sąžinės graužaties nurašydami juos į karo nuostolių statistinę eilutę.

Sportine prasme gaila tik dėl Ukrainos futbolininkų. Jiems teks laukti ir melstis, kad karas baigtųsi iki birželio, kur FIFA nukėlė paskutines atrankos akistatas. Taip ukrainiečiams buvo suteikta galimybė sužaisti jiems likusias atkrintamąsias rungtynes su Škotijos komanda, o sėkmės atveju ir finalinį mačą su Velso ekipa. Kad ir kaip pasibaigs paskutinės kelialapių dalybos, didžiausias smūgis bus kirstas ne Ukrainos, o Rusijos sportui. Net ir orkų atsitraukimo atveju jų vėliavos tarptautinėse arenose neplazdės dar ilgus metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS