Delta. Laukiant lambados | kl.lt

DELTA. LAUKIANT LAMBADOS

50 okupacijos metų paliko gilius pėdsakus. Atšaukti visi mitingai, nepatenkintųjų susibūrimai. Leista rinktis tik pritariantiesiems. Neramumai, be abejo, blogai. Dūžtantys langų stiklai, lankstomi Seimo vartų strypai. Nuostoliai. Valstybės biudžete išlaidų puslapiuose tokia eilutė nenumatyta. Nuvažiuokit, ponai politikai, į Angliją, Prancūziją pažiūrėti, kokiomis duženomis, griuvėsiais, degėsiais piliečiai ir pabėgėliai bando savo valdžią įtikinti. Ir protestai ten vis tiek neuždraudžiami. Demokratija Vakaruose tikriausiai rašoma iš didžiosios, didesnės, nei pas mus iš pačios mažiausios raidės. Ten – ne čia.

Delta pandemijos atmaina – ne paskutinė. Epsilon jau ant slenksčio trypčioja. Zeta, eta, teta, jota, kapa laukia savo eilės. Tada – lambada. Šokiai be suvaržymų, apribojimų, draudimų. Iki to reikia išgyventi. Kaip? Valdžia nežino. Mokslas nežino.

Nežinios slegiami žmonės renkasi mitinguoti. Jie turi atskirą nuomonę, ne tokią, kokią formuoja nesuformuoja valdžia. Žmonių nuomonė neparemta mokslu. Šiuo atveju, galima sakyti, kaip ir per rinkimus. Išrenka kitus ne ant durniaus, bet vis tiek nemažai durnių.

Delta pandemijos atmaina – ne paskutinė. Epsilon jau ant slenksčio trypčioja. Zeta, eta, teta, jota, kapa laukia savo eilės. Tada – lambada.

Valdžia teisinasi, kad gali daryti, ką nori, nes yra išrinkta. Bet. Susirinkimų laisvė vis dėlto keičia ir jos apsisprendimus. Pagrasino, kad piliečiams be galimybių paso atsivers naujos galimybės. Nepakliūti į koncertus, spektaklius ir kinus. Močiutė, gyvenanti pasaulio pakraštyje, ja ir šiaip jau nelabai naudojasi. Linksminasi klausydama sveikinimų koncerto šeštadieniais per radiją. Šis galimybių paso dar nereikalauja. O močiutė jo ir neturi. Neturi liečiamojo telefono, naudojasi neužmušamu laidiniu, su patikimu ratuku, kurio skylėse įkritę skaičiai.

Buvo pagrasinta, kad be gpopierio atsivers galimybės nepakliūti į kartą per savaitę pasirodantį autobusą ir nenuvažiuoti pas daktarą į miestą. Mitingo artėjantys juodi debesys privertė valdžią pakrutinti tą vietą, kur mokslininkams smegenys auga. Ketinimus važinėti viešuoju transportu atšaukė. Rimtai. Todėl susibūrimai nėra blogai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

viskas teisingai parasyta

bet Seimo ir Vyriausybes --,,,tautos isrinktiems,,,, -- debilams su kempinliges ir sifilio pazeistom smegenelem ,vargu ar daeis ....

super

Zdramys surase ....

taip ir yra

Cia gerai pasake
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS