Didysis kryžiaus žygis | kl.lt

DIDYSIS KRYŽIAUS ŽYGIS

Žinant itin specifinį buvusio JAV prezidento D.Trumpo humoro jausmą, dar gerokai reikėtų pasukti galvą, kaip interpretuoti jo pasisakymą apie "protingo ir sumanaus" V.Putino "genialų sprendimą" dėl separatistinių teritorijų Rytų Ukrainoje pripažinimo ir jo kariaunos moderniausiųjų laikų kryžiaus žygio idėjos.

"Tai – genialu. V.Putinas nepriklausoma skelbia didelę Ukrainos dalį. O, tai nuostabu", – žurnalistui komentavo ekscentriškasis Amerikos respublikonas, dar pridūręs, jog labai gerai pažįstąs savo buvusį kolegą iš Rusijos.

Ir, žinoma, nepamiršęs "įkąsti" savo įpėdiniui J.Bidenui, kad esą, jei šiandien prezidentas būtų Jis, "Ukrainos krizės niekada nebūtų buvę".

Jei šio politinio Amerikos influencerio šou potekstė vis dėlto yra miglota, tai kitų Naujojo pasaulio valstybių vadai – iš Venesuelos ir Kubos Rusijos klausimu pasisakė be didesnių dviprasmybių.

N.Maduras tiesiai šviesiai patvirtino savo paramą Rusijos prezidentui "ginant taiką regione", jam antrino ir didžiosios salos protai.

Šauniųjų pasaulio politikos genijaus rėmėjų gvardijoje kol kas trūksta tik Šiaurės Korėjos vaikio deklaracijos, Afrikos karinių chuntų aplodismentų bei Filipinų pokštininko R.Duterte's peticijos.

Dar prieš tai į V.Putino simpatikų gretas kilniai įstojo Nikaragvos prezidentas D.Ortega, jį palaikė ir Sirijos diktatorius, per savo diplomatijos vadovą perdavęs gerąją naujieną Kremliui.

Pekinas gi, sėkmingai pabaigęs pasaulinę žiemos sporto fiestą, prabilo Ukrainos separatistinių valdų pripažinimo klausimu. Bet tik po to, kai Vašingtonas paskelbė sankcijas Rusijai ir nurodė, kad tęs ginklų tiekimą Ukrainai. Iki tol atsargios pozicijos besilaikiusi Didžioji Rytų žaidėja galiausiai ryžosi kritikai, esą JAV "tik dar labiau kursto įtampą".

Šioje šauniųjų pasaulio politikos genijaus rėmėjų gvardijoje kol kas trūksta tik Šiaurės Korėjos vaikio deklaracijos, Afrikos karinių chuntų vieningų aplodismentų bei Filipinų pokštininko R.Duterte's reikšmingos peticijos.

Su tokiu moraliniu palaikymu jau būtų galima leistis net į pragarą, ką jau ten į Kijevą, o paskui – nors ir tvanas, nes, šiaip ar taip, po to net laiką gali tekti pradėti skaičiuoti iš naujo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Maniskis

pasaulio besmegianiams dar nedašunta, kad sekantys bus jie patys, tik bus jau vėlu, balistinės raketos jau paruoštos, kad numuštų senių chrepelių tuščias galvas, nedaug liko laukti, galės lysti ne į rūsius, o tiesiai po velėna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS