Du kvadratai nekainuoja | kl.lt

DU KVADRATAI NEKAINUOJA

Šventas mokesčių mokėjimo metas. VMI (Valstybinė mokesčių inspekcija) perspėjo – metas atsiskaityti. Ir už žemę. Būtent, kai žemė kvepia žeme. Pamestais lapais, mestais per petį burtais, kurie išsipildo, ir miegu, kuriame gyvena sapnai ir sapneliai. Spalvoti spalvoti. Geltoni ir žali, raudoni ir jau rudi. Kiekviena spalva ant žemės atrodo dangiška. Nors, kai virpa danguje vėjų perpučiama, taip niekada nepamatytum ir nepasakytum. Tautinė savybė – eiti atsirėmus žvilgsniu į žemę. Lyg kažkieno pro kišenės slaptą skyliukę iškritusių pinigų ieškotum. Nors. Gal nepametęs savo, neieškok kito, o radęs neverk.

Kai kaime kiemas vos 30 arų, valstybė dideliu ponu nelaiko. Bet. Mokėk 4 eurus. Čia nedidelio pono mokestis. Ponas yra ponas. Valstybė yra valstybė. Ne pareiga, o garbė mokėti mokesčius. Ir mokesčių mokėtojus reikia nešioti ant rankų, nes nemokėtojus šia žeme tik kojos nešioja.

Atsidarai savo paskyrą VMI elektroninėje platformoje. Įvedi slaptažodžius ir matai, kiek skolingas. Kad būtų patogiau, čia pasiūloma iš karto nusimesti akmenį, pakabintą po kaklu. Patogu. Spust mygtuką "taip". Atrodo, nusimeti. Ir iškart susinepatogini. Už varganų 4 eurų pervedimą į banko sąskaitą paslaugus tarpininkas prašo 0,75 euro. Irgi lyg nedaug. Bet. Už paslaugą imamas 18,75 proc. antkainis.

Yra tokia mokesčių mokėtojų veislė, kuri gauna paramas, nemoka mokesčių ir augina BVP. Oi, damoms blakstienas.

Tarpininkus nuvertinti būtų nepelnyta. Yra tokių finansinių operacijų, kurių pagal kažkada sugalvotas taisykles be jų pagalbos neįmanoma atlikti. Bet.

Ko ta VMI mokesčių mokėtojų patogumu taip susirūpino, nežinia. Žinia, kad atsiskaitant su valstybe per tarpininką lygiai taip pat reikia prisijungti prie savo banko, kaip ir tiesiogiai. Prašoma atpažinimo kodo, slaptažodžių generatoriaus atsakymų. Tik mokant tiesiogiai iš savo banko nekainuoja nė cento.

Viskas yra niekas, išskyrus tai, kas yra viskas. Mokesčių mokėtojai yra kelių kategorijų: mokėtojai, nemokėtojai, melžėjai ir tie, kurių nėra. Mokėtojai nieko neskaičiuoja, nemokėtojai krapšto centus, melžėjai skaičiuoja primilžius. Tie, kurių nesimato, gauna paramas ir augina BVP. Oi, damoms blakstienas.

Gairės: VMI, mokesčiai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>

O kur nevisprocius savo-u vaikus desi,negi sersi visa gyvenima,tad bambagysle prijungi ir "mokescio" ... naudos gavejas-i !?

Duokite į Administracinį teismą dėl bet kokių mokesčių

O kiek delspinigių per metus prisuka nuo 4Eurų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS