„Dūju anderstūd?“ | kl.lt

"DŪJU ANDERSTŪD?"

Sinoptikus žiema užklupo nepasiruošusius. Sakė, bus taip šalta, kad kol parsineši iš prekybcentrio skystą produktą, jis jau bus užšalęs. Nieko panašaus, pas mus žiema švelni, o Čikagoje – minus 32. Pagrindinės jų geležinkelio stoties darbuotojai degina pabėgius, kad bėgiai nuo šalčio neišsikraipytų. O pas mus kokios gi temos?

Išsamiau nekomentuosiu žemažiūriškų antpuolių prieš Marių Ivaškevičių. Autorių palaikau, premijos komisijos sprendimą irgi. Pats romanas man, švelniai tariant, nelabai patiko, dėl daugelio priežasčių, kiek kitų, negu puolamuosiuose raštuose įvardijamos. Šiaip ar taip, aš bent jau tą knygą skaičiau. O pjesės, už kurias ir skiriama premija, patinka labai.

Po to vėl – Saulius Skvernelis. Na ko visi supuolė kibti prie nuoširdaus žmogaus? Juk žmogus stengiasi. Nesvarbu, kad jo raiška ir idėjos savo humoristiniu potencialu jau lenkia "Dviračio" peliukus, juk nuo to mums visiems tik linksmiau gyventi. Na, nuvažiavo žmogus anąsyk į Japoniją, nieko nesuprato, nieko neatsakė. Na nuvažiavo dabar į Izraelį, nieko nesuprato, nieko neatsakė. O kada jam buvo laiko mokytis angliškai? Karjeros pradžioje sėdi sau krūmuose su alkotesteriu ir greičio matuokliu, lauki pažeidėjų, tai ką, šalia turėjo sėdėt anglų kalbos mokytoja iš Užupio? Tai kaip tokiu atveju stebėti automagistralę?

Karjeros pradžioje sėdi sau krūmuose su alkotesteriu ir greičio matuokliu, lauki pažeidėjų, tai ką, šalia turėjo sėdėt anglų kalbos mokytoja iš Užupio?

Ne, tamstos kritikai, jūs neįsikertate į slaptuosius premjero gabumus. Galbūt dėl to, kad jis jų jums nerodo, bet juk negali neturėti. Ar kaip? Premjeras viską atskleidžia tik po kiek laiko. Sudarė sutartį su tarptautiniu prekybos tinklu, o jis jau seniai čia dirba. Susitarė dėl tiesioginių reisų į Izraelį, o jie jau seniai vykdomi. Tai kaip nepatikėsi įstabiu mūsų premjero sugebėjimu numatyti praeitį? Andriau Tapinai, slėpk savo kartečes! Mūsų premjeras yra įstabi figūra, kurios stovylą iš lietuviško bičių vaško jau veikiausiai lipdo Madame Tussaud galerijos meistrai.

Na ir kas, kad tie itin svarbūs tarptautiniai pokalbiai vyksta užstalėse ir koridoriuose, kai vertėjos jau nuėjusios į makdonaldą, na tai kas, kad svarbu laiku išgirsti ką ten kažkur šnibždasi kiti anglakalbiai? Na tai kas, kad už šį asmenį rinkimuose balsuos tik džedajai ir nesugaunamieji keršytojai? Na tai kas, kad jis angliškai nemoka? Bet tai kaip jis gražiai moka galva palinguot, išgirdęs klausimą be aukštaitiškos tęstinės priegaidės. Mes suprantam, kad nesuprato, jis supranta, kad nesuprato, visi supranta, kad nesuprato, bet tai ko dėl to žmogų užsipult? Dūju anderstūd?

Rašyti komentarą
Komentarai (74)

Anonimas

...O as galvojau ir linkejau ,kad K.Navakas ---NEMIRTINGAS ?!!! nes be JO straipsniu -- tushtuma .Jis buvo musu Kauno literaturos SIELA..

,,Intelektualas''

Kad Skverneliui bėda būtų tik dėl anglų kalbos-apsistatytų kiekvieno pokalbio metu vertėjais ir išsisuktų šiaip ne taip.Bet problema dėl žemo intelekto.Juk vargšas taip nusišneka,kad net klausyti gėda.Tai gal ir gerai,kad kalba tik lietuviškai-bent užsieniečiai nesupras,kokį klouną turim prezidentą.

Auris Toyota

A Smetona mokėjo gal penkias užsienio kalbas .Visur be vertėjų apsiėjo. Pirmą didžiulę paskolą Lietuvai 1918 metais išsiderėjo . Europarlamentaras V.Landsbergis kažkurios Vakarų televizijos laidoje pyškino sklandžias mintis angliškai . Yra į ką lygiuotis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS