Elektra iš kosmoso | kl.lt

ELEKTRA IŠ KOSMOSO

Kur dingo energetikos ministras Dainius Kreivys? Niekur nedingo. Verčia svarbiausius pasaulinio lygio energetinius darbus. Dalyvauja aukšto lygio transatlantiniuose ir Senojo žemyno veikėjų susitikimuose. Džiūgauja sulaukęs Jungtinių Valstijų atstovų patikinimų, kad Amerikai labai svarbi Lietuvos energetinė nepriklausomybė. Priima kolegas ministrus iš Lenkijos ir Latvijos.

Žemiškesniems reikalams Lietuvoje ministras neturi laiko. Kita vertus, kokio svarbumo čia tie mūsų reikalai? Na, 700 tūkst. namų elektros vartotojų šiemet turi pasirinkti nepriklausomą tiekėją, nes turi būti sugriautas valstybinis energetikos monopolis. Teoriškai visa tai yra gerai. Atsiradusi konkurencija turėtų sumažinti kainas. Tačiau jos kitąmet didės. Palyginti naujų elektros tiekėjų pasiūlymus su dabartiniais tarifas, kainos liuoktelės it uodegon įkirptos. Kažkam 30 nuošimčių padidės, kažkam – 60.

Palyginti naujų elektros tiekėjų pasiūlymus su dabartiniais tarifas, kainos liuoktelės it uodegon įkirptos.

Kas nesuskubs sudaryti naujų sutarčių, be elektros neliks. "Ignitis", kaip tiekė, taip tieks. Tik savo būsimai kainai (standartinis vienos laiko zonos tarifas sieks 0,205 euro/kWh, kai dabar mokame 0,152 euro/kWh) pritaikys 1,25 koeficientą. Taip, tai yra papildomi 25 nuošimčiai. Taip, tai yra bausmė, kad nesirenki.

Tokie žemiški reikalai – ne ministro D.Kreivio rūpestis. Ir ką jis apie tai pasakytų? Nespėliokime. Būtinai pasakys, kai atsiras tūkstančiai nepatenkintų piliečių, nesuprasiančių, kodėl energetika šturmuoja naujas kosmines aukštumas. Atsiras ir tūkstančiai tokių, kurie taip ir nesupras, kad reikėjo sudaryti sutartį ir kodėl apskritai reikėjo.

Kad galėtų geriau pasirinkti? Kas tas geriau? Palankiausia kaina? Iš kur žmogui žinoti, kas jam labiausiai apsimoka? Pasaulio dėsniai smulkiam vartotojui negailestingi, būtent ant jo pečių krinta sunkiausia našta. O va, didelis gali pasiderėti. Pasijutęs esamas melžiamas, gali ir pasibylinėti.

Panašu į mobiliojo ryšio paslaugas. Operatorių daug, deja, ne naudingų pasiūlymų. Mažas žmogus sumoka už tai, kuo pats nesinaudoja, ir už nuolaidas didiesiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Viktoras

Popieriniams elektrozombiams Zombių pasaulio centru laikomas Haitis – sala Vest Indijoje. Čiabuviai valstiečiai tiki, kad piktieji burtininkai bokorai gali atgaivinti mirusius artimuosius ir grąžinti juos į gyvenimą, tačiau atgaivinti jie būna tarsi nemąstančios marionetės. Kalbama, kad tokius nelaiminguosius bokorai išnaudoja kaip savo vergus. (Vikipedija).Aš jau tapau tikruoju elektrozombiu, dabar aš galiu naudotis ir mėgautis elektrozombio privilegijomis. Dabar aš su malonumu mokėsiu dvigubus-trigubus mokesčius ir dėkosiu išradėjams, atradusiems naują fizikinį reiškinį. Tai ypatingas išradimas, leidžiantis elektrą perduoti ne metaliniais, bet popieriniais laidais. Tai naujas, iki šiol negirdėtas perversmas žmonijos istorijoje.

elektra

is vieno katilo kabina bet pardavineja skirtingai juk tie visi tiekejai patys slektros negamina uz elektros atidavima mafijai reiketu bausti tuos kurie ta nesamone sugalvojo visas energetikos sektorius turi buti valstybinis is kur atsirado tie tiekejai o gal ir as juo norejau buti????????????????????? na ir vyriausybe issirinkome, apsaugok nuo tokiu bilotaiciu i armonaiciui kreiviu r kt

kkkk

Tikrai nesuprantam iš kur atsirado tie nepriklausomi tiekėjai, kodėl taip sudėtingai mulkinate žmones - tai paprasčiausiai TARPININKAI. Tai dar viena afera. juk jie nieko neturi, nieko nedarys , o tik pakels kainas. Jau ponia grybauskaitė prastūmė laivą, atsimenu kaip visi džiaugėmės. Pasirodo išnuomavo už pirkimo kainą. Atseit būsim nepriklausomi. Kokia dabar nepriklausomybė, jei Lietuva viena skurdžiausių ES, bet laisva. Kitaip ir negali būti kai valdo profesionalai, neturintys specialaus išsilavinimo (Kreivys - radio specialistas, pedagoginį baigė ir dar kažką bet ne su energetika).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS