Euras nuvertėja, ponai! | kl.lt

EURAS NUVERTĖJA, PONAI!

Aukščiausiasis galų gale apšvietė viršugalvius Vyriausybėje ir ši panaikino žeminančius judėjimo ribojimus, kurie priminė ragų-kanopų kordonus sovietmečiu. Tačiau tas pats aukščiausiasis vis tiek pašykštėjo daugiau rentgenų, kad tie viršugalviai susiprastų pagaliau leisti veikti parduotuvėms ir kavinėms. Koks verslas gali išsilaikyti nedirbdamas?

A, tiesa, apie verslą tie ponai nelabai ką žino, nes jie visą gyvenimą buvo biudžeto išlaikytiniai ir, kaip pastebėjo parafrazuotas A.Užkalnis, iš valdžios gavo viską – nuo sagos iki kaliošų.

Akivaizdu, kad šalyje išsipūtė nekilnojamojo turto burbulas. Kaip gali butas Palangoje per pusmetį pabrangti dvigubai, o sklypas pakaunėje – 30 proc. per mėnesį?

Kokie konkretūs argumentai lėmė tęsti draudimą dirbti? Jokių negirdėjome. I.Šimonytė kalbėjo tik apie prastėjančią bendrą pandemijos padėtį. Tačiau ką su tuo turi bendra parduotuvės, liko neaišku. Argumentus šioje situacijoje dėstė tik verslo atstovė R.Vainienė, akcentavusi, jog prekybos centrai nėra ta vieta, kurioje kyla COVID-19 židiniai. Šie atsiranda lietuvaičiams girsnojant svečiuose, o ne vaikštant apsipirkti.

Taigi valdžios sprendimai vėl primena pasivaikščiojimą po Žiegždrius.

O leisti dirbti verslui jau yra būtina, nes rinka tampa panaši į pilnaties kliedesį. Akivaizdu, kad šalyje išsipūtė nekilnojamojo turto burbulas, kuris sprogęs aptaškys iki žandenų. Kaip gali butas Palangoje per pusmetį pabrangti dvigubai, o sklypas pakaunėje – 30 proc. per mėnesį? Kas bus, kai pasibaigus karantinui visa tai, ką prisipirko, lietuviai ims pardavinėti?

Infliacijos grimasas regime tokias, kokių iš viso nesame regėję. Euras nuvertėja, ponai! Keista, kad to nepastebi nei Vyriausybė, nei Seimas. Pasakos apie du infliacijos procentus, kurias mums seka pavalgęs banko šefas, yra Baltojo Nieko dainelės. Kaimiečiai rėkia, kad brangins augalus, mėsą ir pieną, vežėjai – kad kels gabenimo kainą (vadinasi, daugiau mokėsime už viską), net putplasčio pardavėjai apreiškė, kad brangins savo prekę 20 proc. "Teleloto" ir tas pabrango dvigubai. Rinka Lietuvoje jau yra demoralizuota. Ko norėti, kai verslas keturis mėnesius laikomas areštinėje, o į apyvartą plūsta skolinti nei paslaugomis, nei produkcija nepadengti pašalpiniai pinigai?

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ir vėl

dėl šito bardako nebus nei vieno atsakingo

Kikis

Mužiko pasriūbavimai.

To HHH

O vyriausybė nieko neveikia, tik imituoja sunkų darbą ir daugina etatų skaičių, tuoj per biurokratus nebus įmanoma praeit net gatvėj. Tiek buvo vilčių ir še tau, turim bobų ūkį, kur tam tikros kiaulės lygesnės už kitas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS