Gerai ir blogai | kl.lt

GERAI IR BLOGAI

Šią savaitę infarktą galėjo įvaryti ne tik karščiai, bet ir į neregėtas aukštumas momentiškai šovusi elektros energijos kaina. Negerai. Kai kurie žmonės net šaldiklius su žiemai užšaldytomis uogomis atjungė – kad kosminės sumos už elektrą neprisuktų. Tačiau ir taip negerai. Mat atitirpusios uogos galėjo sugesti, o atjungta esą visai be reikalo: deklaruojant suvartotą elektros energiją mėnesio pabaigoje, momentinis kainos šuolis galutinei sąskaitai įtakos neturės. Bet būtų tikrai prastai, jei tokie šuoliai kartotųsi.

Blogai, kad visų rūšių kuro kainos kyla. Gerai, kad bent klimatas šyla – jei žiemą lauke bus šilčiau, šildytis teks mažiau.

Per Žolinę atsipalaidavome – tai gerai, bet štai jau kelinta diena COVID-19 statistikos kreivė švystelėjo į viršų – negerai. Tai sutapo su leidimu šeimos gydytojams diagnozuoti koronavirusą pagal paciento atsiųstą greitojo testo nuotrauką. Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai vis apeliuoja į gyventojų sąmoningumą ir porina, kad savo teigiamų testų ar jų nuotraukų neskolintų draugams, giminėms ir pažįstamiems, tačiau neatmeskime tikimybės, kad atsiras, o gal jau ir atsirado tokių gudruolių, kurie norės gauti biuletenį, kaip sakoma, už nieką, ir įrašą, kad yra persirgęs COVID-19. Tiesa, pagal greitojo testo nuotrauką šeimos gydytojui diagnozavus koronavirusą, ES skaitmeninis COVID pažymėjimas išduodamas nebus. Gerai tai ar blogai – kol kas neaišku.

Blogai, kad visų rūšių kuro kainos kyla. Gerai, kad bent klimatas šyla – jei žiemą lauke bus šilčiau, šildytis teks mažiau.

Gydytojai su nerimu laukia rudens ir peršalino ligų sezono, kai sergamumas COVID-19 dar labiau išaugs. O čia dar ir beždžionių raupai įsisuko į Lietuvą – negerai. Tiesa, atvejų vos keletas, bet, anot medikų, ir tai jau galima vadinti protrūkiu. Gerai, kad beždžionių raupais taip lengvai kaip kovidu neužsikrėsi – su ligoniu reikia pasitrinti oda į odą ar bent tais pačiais rankšluosčiais, patalyne pasinaudoti. Blogai, kad, skirtingai nei ŽIV (viruso, taip pat perduoto iš beždžionių žmogui) atveju, prezervatyvai nuo beždžionių raupų neapsaugo. Taigi, norint išlikti sveikiems, teks ir vėl laikytis atokiau nuo kitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS