Gulinčiųjų spardymas | kl.lt

GULINČIŲJŲ SPARDYMAS

Na, daug kam nepatinka Saulius Skvernelis, dar daugiau kam – ir Aurelijus Veryga. Bet. Ar tai priežastis šiuo metu visiems būtinai pasakyti, ką apie juos galvoja? Kol neįvyko antrasis Seimo rinkimų ratas vienmandatėse ir nebuvo garantijų, kad žalieji valstiečiai tikrai pralaimės, jie dar buvo pakenčiami. Vienas, gal du profesoriai pabambėdavo, kad pandemija valdoma kažkaip ne taip, kad ekonomikos krizė veržia mažesniam verslui kaklą.

Bet. Rinkimai baigėsi. Kai tapo aišku, kad S.Skvernelis su A.Veryga nebepavojingi, atsirado visas choras jų kritikų. Pasirodo, nuo pat pandemijos pradžios viskas buvo blogai. Nuo pirmosios karantino minutės premjero ir sveikatos apsaugos ministro elgesys kėlė tokį siaubą, kad plaukai šiaušėsi net plikiams.

O kur tie profesoriai ir medikų organizacijų veikėjai, ką tik visuomenei ir naujajai valdančiajai daugumai akis atvėrę, buvo kovo viduryje? Balandį? Gegužę? Birželį, atšaukus karantiną? Kodėl nesigirdėjo, kad baisu, jog nesiruošiama antrai, trečiai pandemijos bangoms?

Visos valdžios skirsto ne tik postus, bet ir didelius pinigus projektams bei projektėliams. Kas pats sau nori būti priešas?

Kodėl kritikų choras kukliai patylėjo, kai buvo aršiai puolami Kauno klinikų ir Klaipėdos ligoninės vadovai? Buvo rėkiama, kad nusikalstamai nurodyta su koronavirusu kovojantiems medikams apsaugos priemones naudoti ne vieną, o keletą kartų. Kodėl apie tai S.Skverneliui ir A.Verygai autoritetingi medicinos daktarai viešai tuo metu nepasakė?

Į visus "kodėl?" profesoriai neatsakys. Bet. Greičiausiai nulėmė žmogiškoji silpnybė nenoras gadinti santykių su premjeru ir ministru. Visos valdžios skirsto ne tik postus, bet ir didelius pinigus projektams bei projektėliams. Kas pats sau nori būti priešas? Užtat dabar, kai viskas su valdančiaisiais paaiškėjo, galima (ir ne tik galima, o būtina) naująją valdžią pagirti, kad ši su pandemija nusiteikusi kovoti taip, kaip reikia, ir pasakyti, kad buvusioji – niekam tikusi.

Kam ji tikusi, rinkėjai pasakė ir be mokslo daktarų patarimų. Kai visuomenė taip nusprendė, dabar kiekvieno profesoriaus garbės reikalas spėti įspirti gulintiems? Negarbinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

remiuosi tik faktais

Nausėda pasigyrė, kad CNN ir BBC politikos apžvalgininkai labai gyrė Lietuvą kaip ministras Veryga ir Skvernelis vieni iš geriausių pasaulyje susitvarkė su pirma covid ir su LT ekonomika, visa kita yra opozicijos niekai. Beje, bet man įdomu, prie ko čia Nausėda kai jis tik nuo sofkės įvykius komentavo per patį įkarštį..

ttt

Autorius teisus, kai tikrai reikėjo išmintingo patarimo, gero veiksmo, nelabai girdėjosi. nelabai girdisi ir dabar, tik posakiai kad viskas blogai, o kaip būtų gerai nepasako. Tai labai panašu į lovio peniūkšlių kriuksėjimą, kad tik gerai maitintų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS