Jau sergame. Tik kuo? | kl.lt

JAU SERGAME. TIK KUO?

Bet koks kalbėjimas apie koronavirusą šiomis dienomis balansuoja ant informacijos ir kliedesių ribos. Feisbuko bendruomenė leidžia įsitikinti, kad lietuviai turi humoro jausmą, tačiau kartais linija tarp to, kas juokinga ir nelabai, irgi labai plonytė. Štai šmaikščiai paskelbtas koronaviruso sutiktuves kovo 9-ąją teko paankstinti.

Žinia apie pirmąjį koronaviruso atvejį Lietuvoje užklupo penktadienio paryčiu. Ir sugriovė mitą, esą tai tik "senių liga" (taip feisbuke dalijosi "žinovai") – infekuotoji yra jauna moteris. O ją išmanantys jaunuoliai, panašu, ne tik proto, bet ir tėvų neturi. Tačiau jie užmynė ant nuospaudos, kuri trukdo tvirtu žingsniu žengti į Prezidento taip suponuojamą gerovės valstybę.

Prognozuojama, kad 2030-aisiais kas trečias Lietuvos gyventojas bus vyresnis nei 60 metų, o 2040-aisiais dviem darbingiems asmenims teks vienas senjoras. Tačiau tie senoliai pas mus – ne iš kelmo spirti, ne vien kruopas, makaronus ir konservus perka (ot trina rankomis prekybininkai!), ruošdamiesi barikadoms nuo koronaviruso. Taigi atleiskite, kad toliau kalba ne apie jį. Yra mūsų uždūmintoje nesibaigiančių gaisrų padangėje ir gerų žinių.

Tik tie senoliai pas mus – ne iš kelmo spirti, ne vien kruopas, makaronus ir konservus perka (ot trina rankomis prekybininkai!), ruošdamiesi barikadoms nuo koronaviruso.

Pas mus plinta ne tik koronos nerimas. Praėjusių metų spalį Kaunas užsikrėtė gerumo virusu – prisijungė prie vyresnio amžiaus žmonių užimtumą skatinančios programos "Socialinis receptas". Pažengusiose šalyse ši programa itin populiari – kviečia vyresnio amžiaus žmones savanoriauti įvairiose įstaigose, taip užtikrinant jų dalyvavimą bendruomenės veikloje ir gerinant psichinę sveikatą. Projektas vis labiau įsibėgėja Kauno miesto poliklinikoje, tikėtina, kad gerumo virusas išplis ir toliau.

Mūsų miesto gatvėmis jau riedantis naujasis Maltos ordino pagalbos tarnybos autobusas – dar vienas gerumo ligos pavyzdys. Ši 15 tūkst. eurų vertės dovana – dvylikos Kauno įmonių aukojimo rezultatas. Neįgaliesiems pritaikytas automobilis gerokai palengvina savanorių, sušildančių neįgaliuosius ir senolius ne vien atvežta karštos sriubos lėkšte. Koronaviruso liga – dar rūkuose, o daugybė kitų laiko įkaitais kasdien ir seniai. Nepamiršti to – taip pat šios dienos pareiga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Babunė

Susižavėjau viską žinančio apie kamasutrą, ypatingai apie intymius Juozaičio ir Radžvilos santykius. Virusuotasis nedadarymo virusu, pavyduolis, žydruoliukas. Tupėk savo šiukšlyne ir baidyk varnas, nepasirodyk kaip tas kuriam Dievas kažko pagailėjo.

aitrus saldumas

kaip jautru apie savanoriavimą poliklinikoje... užimtumo receptas senoliams su gerumo viruso užtaisu.... o dar būtų įdomu sužinoti, ar pati saldžiakalbė už savo straipsnelį neėmė jokio honoraro? Ai, tiesa, ji dar ne senjorė.

Socialinis receptas

Įdomu, kad niekas neatkreipė dėmesio į antrą straipsnio dalį: "Kaunas užsikrėtė gerumo virusu – prisijungė prie vyresnio amžiaus žmonių užimtumą skatinančios programos "Socialinis receptas". Pažengusiose šalyse ši programa itin populiari – kviečia vyresnio amžiaus žmones savanoriauti įvairiose įstaigose". Esminis žodis - SAVANORIAUTI. O jei pagyvenę žmonės nori ne tik dirbti, bet ir užsidirbti? Špygą tokiems! Problema kur kas rimtesnė už koronavirusą, bet apie virusą klykauti lengviau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS