Kalėdiniai stebuklai | kl.lt

KALĖDINIAI STEBUKLAI

Šiandienos žmones kalėdinė nuotaika užvaldo anksti. Britų statistikos duomenimis, rugpjūčio 19-oji yra ta diena, po kurios ima daugėti "Google" paieškų "Kalėdų Senelis", "dovanos". Na, pas mus rugpjūtis dar kvepėjo vasaros atostogomis, bet nuo lapkričio tai tikrai. Per tą laiką jau spėjome ir eglučių karuose pakovoti, ir kūčiukų, tarsi paprastų sausainių, atsivalgyti.

Teliko dvi savaites laukti Kalėdų stebuklo. Metų pabaigoje, pasipylus įvairiausiems rinkimams (įsimintiniausio įvykio, žmogaus ir t.t.), ko gero, ir jie bus skaičiuojami. Mat Lietuva, anot Alfredo Bumblausko, yra šalis, kurioje vyksta stebuklai. Tris garsusis istorikas jau yra išrinkęs: Vytauto valdymo pabaigos laikus, tautinį atgimimą ir klestėjimą tarpukariu, Sovietų Sąjungos sugriovimą. Įžvelgia jų ir naujuosiuose laikuose: vyčio atsiradimą ant euro, 2013-ųjų pasaulio plaukimo čempionate aukščiausiai iškeltą Lietuvos vėliavą ir daug kitų.

Prieš šimtmetį Flandrijos laukuose 100 tūkst. karių iš skirtingų barikadų pusių paspaudė vieni kitiems rankas, o šiandien Seimo barikadose 141 "karys" niekaip negali nutildyti neapykantos pabūklų.

Tiesa, istoriniu požiūriu bene didžiausiu kalėdiniu stebuklu laikomos Pirmojo pasaulinio karo spontaniškos paliaubos, kai per 1914-ųjų Kalėdas vokiečių ir britų kariai nutraukė ugnį ir išlindo iš apkasų pasikeisti dovanomis. Iškart pagalvoji: prieš šimtmetį Flandrijos laukuose 100 tūkstančių karių iš skirtingų barikadų pusių paspaudė vieni kitiems rankas, o šiandien Seimo barikadose 141 "karys" niekaip negali nutildyti neapykantos pabūklų. Neapykantos dvasia Gedimino prospekte esančiuose rūmuose tokia stipri, kad savo jubiliejaus dieną Ramūnas Karbauskis juose net pasirodyti nepanoro.

Netolerancijos, patyčių, iškreipto humoro jausmo kultūra čia plinta kaip vėžys. Kaip prasidėjo šie metai valdančiųjų "pokštu" su suvarpytu įsivaizduojamo Gabrieliaus Landsbergio taikiniu, taip ir baigsis su ne mažesne "humoro" doze. Štai viena mergina išsitatuiravo ant pilvo Verygos su suktine dantyse ir degtinės buteliu rankoje atvaizdą, o sveikatos apsaugos ministrą tai labai pralinksmino. Tikrai smagu, kad taip "papuoštame" pilve kada nors megsis nauja gyvybė...

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ER

Apie Bella Shirin neduoda komentuoti... Taigi , ji gerasirde, naivi moteris ieskanti praeiti, kurio jau senai nebera ir nebus...patiko sakinys: "Kai pirmą kartą grįžau į Kauną ir išėjau į miesto gatves, supratau, kad čia niekas nepasikeitė. ... Man tai patiko". Kas patiko??? Matyt uzmirso, kad cia buvo draugu, giminiu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS