Kanceliarinė Nif Nifo etika | kl.lt

KANCELIARINĖ NIF NIFO ETIKA

Biurokratų bukumas ir cinizmas visada keldavo ironiją, tačiau šįsyk tie ponai jau sarkastiškai perspjovė patys save.

Metų gaisrą malšinusiems ugniagesiams gyventojai nešė lašinius ir kibinus, bet čia iš medžio iškrito į subinę suaugęs klerkas ir puolė aiškintis: kur maisto tiekėjų licencijos, kur leidimai?

Va, čia tai tikras kanceliarijos karžygių triumfas. Užuot patys skubėję padėti, jie griebėsi kontrolės kirvio: bausk visus iš eilės, vėliau išsiaiškinsime, kas kaltas.

Jei šalį užpultų priešas ir gyventojai imtų atsišaudyti, veikiausiai irgi išlįstų biurokratai ir rašaluotais snukiais klaustų: "O kas jums leido? Ar turite licenciją gynybai?"

Na, kai vegetuoja 60 tūkst. valstybės tarnautojų armija, visuose pakampiuose ima dvokti nomenklatūriniu naftalinu.

Teisinga tampa tik tai, kas turi licenciją ir statusą. Visa kita, taip pat ir žmoniškumas ar elementari nuovoka, kanceliarinėse paradigmose pažymėtos nuliu. Arba, kaip sakė pavalgęs ponas banko liemenė, tai ne šio pasaulio dimensija.

Tai štai ir turime biurokratinę Nif Nifo etiką, kuria yra grindžiamas valstybės valdymas, kur viskas prasideda ir baigiasi nuo kito galo.

Ryškiausias nūdien pavyzdys – gerovės valstybės kūrimas, Kalėdoms dovanojant naujų mokesčių puokštę: paims iš vienos jūsų kišenės, įdės į kitą, nusigvelbs už tai procentą ir neraudonuodami sakys: "Matote, kaip pagerinome gyvenimą?"

Tačiau gyvenimas iš tiesų gerės ne jums, mieli Lietuvos žmonės, o tiems – su statusu ir postais, pirmiausia Turniškėse, kur skurstančios tautos pinigais vėl remontuojamos rezidencijos ir kur realiai niekam nė kiek nerūpi tie 95 tūkstančiai senjorų, gaunančių 207 eurų senatvės pensiją: "Valgykit toliau savo kruopas ir džiūvėsius."

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kis

Baisy,kad daug yra priesingos Pocio nuomones,tai musu (ne ruseliu) propogandos vaisius.Faktas kaip blynas,nes kol kas mes nedirbame,o vaidiname,kad esame patys paciausi "patriotai",Tai sena KGB legenda,kuris saugoma musu vietininko.

Kapitonas

Neabejoju, kad gruodžio mėnėsį kanceliarinės žiurkės išsimokės dar ir premijas iš mūsų pinigų "už darbo rezultatus", O juk jiems svarbu procesas, ne rezultatas. Nes jis garantuoja darbo vietą, algą laiku ir sočią pensiją.

Labai

laukiu S. Pociaus pirmadieninių komentarų -- taiklių, šmaikščių, teisingų. tik kažin, ar juos skaito tie, kurie subinėmis priaugę prie kėdžių. Autoriui 10 balų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS