Karantino namų darbai | kl.lt

KARANTINO NAMŲ DARBAI

Šiandien po atostogų mokyklose vėl užvirs gyvenimas. Jis turėtų būti kitoks, nes valdžia tikino, kad iš karantino išėjome kitokie. Ar tikrai kitokie?

Buvo vilties, kad atokvėpis tarp pirmosios koronaviruso pandemijos bangos ir prognozuojamos antrosios bus panaudotas, kad pasiruoštume visiems netikėtumams. Kad naujų karantinų sąlygomis mokėtume gyventi, dirbti, mokytis be drakoniškų apribojimų. Kad ne virusai mus valdytų, o mes juos.

Buvo vilties, kad pustrečio karšto mėnesio, kai buvo atšauktas karantinas, tiek Seimo, tiek Vyriausybės nariai, atsiraitoję rankoves, kalnus nuvers, kad vaikai nuo rugsėjo mokytųsi ir būtų mokomi be streso, kitaip nei prieš atostogas. Atrodė, kad reikėtų labai rimtai visiems galvas pasukti, kaip moksleiviai grįš į klases. Bet. Vasarą ne tik moksleiviai, iškankinti nuotolinio mokymosi, ilsėjosi.

Iš karantino politikai kitokie tikrai neišėjo. Tokie pat. Apsnūdę, arogantiški, be idėjų. Ir žinantys savo teises į poilsį. Ramiai atostogavo, lyg karas su COVID-19 būtų seniai pasibaigęs ir pasaulis džiaugtųsi taika. Vieni ministrai ilsėjosi dvi savaites, kiti – tris, vienas apskritai penkių užsigeidė. Atsirado ir toks, kuris vos mėnesį padirbėjęs pavargo ir poilsiavo, nors paprasti mirtingieji atostogų gali prašyti ir gauti tik padirbėję pusmetį.

Atostogų šaknys buvo saldžios, bet ar tik vaisiai nebus kartūs?

Ministrai pusę vasaros vieni kitus pavadavo. Teoriškai darbai nenutrūko nė minutei. Bet. Nė vienas keturių rankų neturi, tad praktiškai nei pačiam, nei už kolegą nieko doro nuveikti nepavyko. Atostogų šaknys buvo saldžios, bet ar tik vaisiai nebus kartūs?

Šiandien rugsėjis. Kaip vaikai mokysis? Kaip bus mokomi? Likus savaitei iki mokslo metų pradžios numesta špargalkė, kad moksleiviams klasėse nereikės kaukių, o mokytojui, jei norės prieiti arčiau nei per 2 m ir paaiškinti, reikės, – nerimta. Rekomendacijos per pertraukas vaikų neišleisti į koridorių, kad nesusitiktų su kitos klasės mokiniais, – dar nerimčiau. Juk vieni su kitais vis tiek susimaišys po pamokų.

Ir tai visos vasaros politikų darbas?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danutė Ko

Aj nebzinau ne užduodu vaikam tegul patys mikinas su kostu susitarėm

SUSIJUSIOS NAUJIENOS